Ці неймовірно смачні бюджетні салати із буряком сподобаються всім любителям цього овоча. Бурякові салати славляться своєю користю для організму. Буряк у цій страві – завжди виграшний варіант. Річ у тім, що овоч багатий на вітаміни та мінерали. За постійного вживання бурякових салатів можна позбутися проблем із травленням, поліпшити стан крові. Буряк для салату можна не відварювати, а запікати в духовці, завдяки чому зберігаються всі корисні властивості та насичений колір.
Країна Рецептів у Telegram
Як готувати неймовірно смачні бюджетні салати із буряком : 7 простих рецептів
Найсмачніший салат із буряків ,капусти та кукурудзи за 5 хвилин
Інгредієнти :
- буряк – 2 шт.;
- консервована кукурудза – банку;
- пекінська капуста – 120 г;
- петрушка – 2 гілочки.
для заправки:
- часник – 2 зубчики;
- гірчиця – чайна ложка;
- сок лимона — 2 ст. л.;
- нерафінована соняшникова олія;
- чорний мелений перець – щіпка;
- соль — ½ ч. л.
Приготування:
Варений буряк очищаємо і натираємо на великій тертці. Можна також використовувати корейську тертку. Перекладаємо буряки в салатницю і додаємо банку консервованої кукурудзи, заздалегідь позбавляємось зайвої рідини. Пекінську капусту дрібно шаткуємо і відправляємо в салатницю до решти інгредієнтів. Можна використовувати звичайну білокачанну капусту, але тоді після нарізки обминаємо її руками.
Для аромату подрібнюємо дві гілочки петрушки. Змішуємо інгредієнти між собою та приступаємо до приготування заправки для салату. Такий варіант заправки не менш смачний та корисний, ніж домашній майонез. А з вітамінним салатом – ще краще. У миску вливаємо дві столові ложки нерафінованої олії. Лимон ділимо навпіл, протикаємо вилкою і видавлюємо в чашу. Повинно вийти близько двох столових ложок. Для пікантності пропускаємо два зубчики часнику через прес.
Всипаємо дрібку чорного меленого перцю, а також сіль до смаку. Останнім інгредієнтом стане гірчиця. Обов’язково беремо не гостру, а ніжну, щоб не перебивати смаку інших інгредієнтів. Перемішуємо ложкою та заправляємо салат.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Найсмачніші салати на святковий стіл. Кожен завжди зʼїдають під чисту!
Салат із буряка, сиру та яєць
Інгредієнти
- невеликий буряк 1
- відварених яйця 2
- плавленого сиру “Янтар” 70 г
- часнику 1 зубчик
- солі щіпка
Приготування:
Для початку натираємо буряк на крупній тертці. Потім також натираємо очищені від шкаралупи яйця. Плавлений сир “Янтар” змішуємо за допомогою виделки з пропущеним через прес часником і викладаємо отриману заправку до решти продуктів. А тепер гарненько все перемішуємо. Закуска виходить просто відмінна – приємного апетиту! Готуйте із задоволенням!
Ульотний салат із буряка на кожен день і на свято
Інгредієнти :
- Буряк – 1 шт;
- Квасоля консервована – 120 г;
- Капуста – 200 г;
- Огірки солоні – 2 шт.
Для заправки:
- Рослинна олія – 3 ст.л.;
- Оцет яблучний натуральний – 1 ст.л.;
- Гірчиця негостра – 1/2 ст.л.;
- Сіль – дрібка;
- Мед – 1 ст.л.;
- Кунжут – 2 ст.л.;
- Часник – 2 зубчики.
Приготування:
Відварений заздалегідь буряк очищаємо і натираємо на крупній тертці. Шаткуємо капусту і відправляємо в миску до буряка. Нарізаємо солоні огірки маленькими брусочками, додаємо до буряка та капусти. Висипаємо в салат квасолю. Для заправки змішуємо в рослинній олії оцет, гірчицю, мед і кунжут.
Пропускаємо через прес зубчики часнику, додаємо в заправку, солимо і ретельно перемішуємо компоненти. Заправляємо соусом салат і ретельно перемішуємо. Цей салат дієтичний, при цьому цілком підходить для святкового столу.
Дуже смачний рецепт салату з буряка та цікавою заправкою
Інгредієнти :
- ріпчаста цибуля – шт;
- рослинна олія – 2 ст.л.;
- чорний перець – ч.л.;
- цукор – 3 ч.л.;
- буряк – шт;
- картопля – шт;
- яйця – 3 шт;
- петрушка – ½ пучка;
- консервована кукурудза – 3 ст.л.;
- плавлений сир – 70 г;
- кріп – пучок;
- грецький йогурт – ст.л.;
- гірчиця – 2 ч.л.
Приготування:
Нарізаємо маленькими кубиками ріпчасту цибулю, обсмажуємо на олії злегка. Солимо цибулю, перчимо і посипаємо цукром, змішуємо. Відварюємо до готовності буряк і картоплю, очищаємо. Натираємо буряк на крупній тертці разом із картоплею. Змішуємо в салатнику буряк і картоплю.
Відварюємо круто яйця, очищаємо і ділимо на жовтки та білки. Нарізаємо дрібно білки і викладаємо в салат. Шаткуємо дрібно петрушку, додаємо в салат разом із кукурудзою. Придавлюємо виделкою жовтки, змішуємо з плавленим сиром, грецьким йогуртом і гірчицею.
Шаткуємо кріп, додаємо в заправку з жовтків. Додаємо в салат смажену цибулю, заправляємо жовтковим соусом і ретельно перемішуємо. Салат із буряка за 5 хвилин на кожен день
Швидкий і неймовірно смачний салат із буряком
Інгредієнти:
- Буряк варений – 1 шт;
- Родзинки – 80 г;
- Волоські горіхи – 80 г;
- Майонез.
Приготування:
Очищаємо варений буряк і натираємо на великих різцях терки. Сухі волоські горіхи нарізаємо ножем на маленькі шматочки. Промиваємо родзинки, висушуємо їх на рушнику. Висипаємо родзинки в салат, заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо. Як підсумок, ми маємо простий і корисний салат із буряком.
Салат “Барбі” – найвідоміший рецепт із буряка цього року
Інгредієнти :
- буряк – шт;
- яйця – 3 шт;
- картопля – 2 шт;
- сир – 100 г;
- мариновані огірки – 50 г;
- червона цибуля – ½ шт;
- петрушка – пучок;
- сіль – щіпка;
- майонез – ст. л.;
- сметана – 4 ст. л.;
- волоські горіхи – 4 шт.
Приготування салату Барбі:
Запікаємо або відварюємо до готовності буряк, очищаємо і натираємо на великих різцях терки. Відварюємо круто яйця, очищаємо і також натираємо на тертці. Відварюємо в мундирі картоплю, очищаємо і натираємо на великій тертці. На дрібній тертці подрібнюємо сир. Нарізаємо маленькими брусочками мариновані огірки.
Змішуємо в салатнику буряк із яйцями, сиром, картоплею та маринованими огірками. Ріжемо до салату маленьким кубиком червону цибулю, шаткуємо петрушку. У салат додаємо цибулю і петрушку, солимо. Заправляємо салат майонезом і сметаною, ретельно перемішуємо. Подрібнюємо на крихту волоські горіхи. Їх використовуємо для прикрашання салату з буряком.
ЩЕ САЛАТИ: ❤ Їх першим змітають зі столу. Найсмачніші святкові салати!
Салат із буряка зі шпротами
Інгредієнти:
- 1 великий буряк
- 2 картоплі
- 1 велика морква
- 1 цибулина
- 1 банка шпрот
- майонез або сметана
- сіль між шарами, якщо використовується сметана замість майонезу
Приготування:
Відварений буряк, картоплю, моркву, цибулю нарізаємо кубиками. Шпроти без олії нарізаємо на 3-4 частини.
Формуємо салат шарами:
Картопля, майонез, цибуля, майонез, шпроти, трохи майонезу, морква, майонез, буряк, майонез.