Сьогодні готуватимемо дуже популярну вуличну корейську страву – закручені пончики Квабегі. Ці неймовірні пончики зведуть з розуму кожного, хто їх куштує! Вони пухнасті, м’які всередині і дуже хрусткі зовні.Чим корейські пончики відрізняються від усім відомих смажених пампушок? Напевно, тільки формою, ну і цукровою посипкою з корицею. Але я зауважу, що скручене тісто має зовсім іншу структуру і смак після смаження, ніж кругляші. Тісто оксамитове, чудове в роботі. Пончики хоч і обсмажуються у фритюрі, але зовсім не вбирають олію.
Країна Рецептів
у Telegram
Інгредієнти:
- 3 чашки борошна для пончиків, плюс 2 столові ложки для присипки
- 2 столові ложки олії
- 1 пакет сухих дріжджів (близько 2 чайних ложок: 7 грам)
- 5 столових ложок білого цукру
- 1 склянка молока
- 1 яйце
- ½ чайної ложки кошерної солі
- кукурудзяна олія для смаження
- ½ чайної ложки порошку кориці
Як приготувати закручені пончики по-корейські:
Вершкове масло розтопити, додати в нього склянку молока, 2 ст. л. цукру, ½ ст. л. солі, ретельно розмішати, поки не розчиниться цукор. Потім вбити яйце, знову перемішати. Всипати сухі дріжджі.
Додати 3 склянки (360 гр) борошна, замісити м’яке тісто. Накрити і поставити в тепле місце для збільшення тіста вдвічі.
Коли тісто піднялося перший раз, обминаємо його руками і знову залишаємо в теплому місці в накритому вигляді, щоб воно знову збільшилося вдвічі.
ЩЕ ПОНЧИКИ: ❤ Найвдаліші пісні пампухи з маком на Святвечір за бабусиним рецептом
Ділимо тісто на 16 приблизно рівних частин, катаємо з них кульки. Накриваємо харчовою плівкою.
Беремо один шматочок тіста, розкачуємо в довгу ковбасу, починаючи від центру. Потім один кінець закручуємо догори, а інший – донизу.
І закручуємо в джгут. Пальцями злегка прищипуємо край, щоб скріпити тісто.
Повторюємо з усіма іншими шматочками. Залишаємо на 10 хвилин, щоб піднялося.
Через 10 хвилин обов’язково перевертаємо тісто на інший бік, щоб воно було рівномірно об’ємним з усіх боків. Залишаємо ще на 10 хвилин.
Можна смажити! Розігріваємо олію в глибокому посуді. Потім зменшуємо вогонь до середнього, щоб пончики рівномірно і поступово просмажувалися як зовні, так і всередині. По парі хвилин з кожного боку, акуратно перевертаємо їх щипцями. Смажимо до такої коричневої скоринки. Викладіть на паперовий рушник приготовані пончики, щоб забрати лишню олію.
Додайте 2 столові ложки цукру і корицю і добре все перемішайте. Кладемо туди пончики і обкачуємо в суміші. Найкраще це робити, коли пончики ще теплі.
Повторіть це з усіма пончиками, поки вони всі не будуть приготовані та покриті посипкою.
Викладаємо закручені пончики в цукрі та кориці на блюдо.
ЩЕ ПОНЧИКИ: ❤ Неймовірно смачні полтавські вергуни на кефірі: як приготувати пишні смаколики
Тепер можна куштувати, кличте родину до столу. З гарячою кавою з вершками дуже гарно смакують! Всім смачного та гарного дня 💙💛