Готуються пісні пампухи з маком зазвичай у піст. Коли посту немає , то до тіста можна додати яйця та сметану. Робити їх можна з солодкою начинкою: ягодами, фруктами або варенням, згущеним молоком. Сьогодні ми приготуємо класичні пончики з маком. Страва досить калорійна, але дуже апетитна, тому іноді таку смакоту можна собі дозволити.
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
Тісто:
- Вода 0,5 л.
- Дріжджі сухі 11 гр. (або пресовані 33 гр.)
- Цукор 120 гр.
- Ванільний цукор 10 гр.
- Щіпка солі
- Олія 100 мл.
- Горілка 2 ст. л.
- Борошно +- 820 – 850 гр.
Начинка:
- Мак 100 гр.
- Вода 220-250 мл.
- Цукор 1 ст. л.
- Густе варення 1 ст. л. (яблучне, абрикосове, сливове)
- Цукрова пудра для присипання
Як готувати пісні пампухи з маком:
Роблю спочатку опару, змішую дріжджі з 1 ст. л. цукру і 2-3 ст. л. борошна. Вливаю трішечки води і перемішую. Залишаю на 10 хвилин під рушничком. Опара має ось так піднятись.
До опари додаю олію без запаху і горілку, перемішую. Тоді додаю цукор та ванільний цукор, сіль, перемішую.
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Німецькі пончики “Берлінери” з начинкою зі свіжої малини
Частинами додаю просіяне борошно, перемішую спочатку, тоді замішую руками. Тісто має гарно відлипати від рук. Залишаю під рушничком на 1,5 – 2 годинки.
Мак перемелюю у кавомолці, перекладаю у каструлю, заливаю холодною водою і варю на досить великому вогні, щоб випарувалась вода. Забираю з вогню.
До маку додаю цукор та варення.
Тісто ділю на дві частини і розкачую на рівній поверхні посипаною борошном. Вирізаю кружечки. Накладаю начинку і формую пампушки.В серединку ще можна покласти по одній вишенці. Дуже добре заліплюю усі краї тіста, щоб потім начинка не витікла при обжарюванні.
Залишаю пампушки під рушничком у теплому місці ще на декілька хвилин, приблизно 15-20.
Розігріваю багато олії і відправляю пампушки обжарюватись до золотистого кольору.
Паперовими рушничками забираю увесь жир з пампушків.
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Неймовірно смачні полтавські вергуни на кефірі: як приготувати пишні смаколики
Охолоджені пісні пампухи з маком і посипаю цукровою пудрою. Можна смакувати за святковим столом!