Інгредієнти:
- Кабачки – 500 гр.
- Твердий сир – 100 гр.
- Рис – 80 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Курячі яйця – 2 шт.
- Сіль, перець – за смаком.
Для котлет:
- Будь-який фарш – 350 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Солодка паприка – 2/3 ч. ложки.
- Сіль, перець – за смаком.
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
Як готується запіканка з кабачками та котлетами :
500 гр. кабачків натерти на середній тертці. Посолити, перемішати і залишити настоятися на 10 хвилин, щоб виділився сік. Через зазначений час необхідно віджати кабачки від рідини.
У блендері подрібнити два зубчики часнику, одну невелику цибулину і 350 гр. будь-якого фаршу (я використовувала курячу грудку). Потім перебитий фарш перекласти в миску, посолити, поперчити і додати солодку паприку. Ретельно перемішати.
Фарш розділити на 7 рівних частин. З кожної частини зробити коржик. В серединку коржика покласти шматочок сиру і зліпити всі краї разом. Повинна вийти котлетка в серединці який сир.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Їжачки» з кабачка та фаршу на обід — швидко та смачно
Відварити рис (80 гр) до готовності. Після варіння його додатково промити. Відправити рис до кабачків. Твердий сир необхідно натерти на середній тертці і так само відправити до кабачків. Ретельно перемішати. Потім в миску розбити два курячих яйця, додати подрібнений часник (2 зубчики), чорний мелений перець і сіль. Ще раз гарненько перемішати.
Форму для запікання змастити олією. З кабачка з рисом зліпити 7 кульок, а потім викласти їх у форму для запікання. Усередині кожної кульки зробити поглиблення і в неї укласти котлету. Відправити в розігріту духовку до 190 градусів на 45 хвилин.
Готово! Приємного апетиту!