Запіканка з кабачками та котлетами: ви захочете готувати цю страву щодня!

Запіканка з кабачками та котлетами – це повноцінне блюдо, яке можна приготувати досить швидко та легко. В результаті ми отримуємо овочевий гарнір з рисом та м'ясне блюдо – два в одному. Крім іншого, смак цієї страви просто дивовижний - варто один раз спробувати, і ви готуватимете його досить часто.
Така запіканка з кабачками та котлетами готується легко та просто з кабачка з будь-яким м’ясним фаршем. Тут фрикадельки запікаються у духовці на овочевій “подушці”. І вам не потрібно буде стояти біля плити та контролювати фрикадельки на сковороді. Таку страву можна приготувати для всіх родин, збільшивши кількість інгредієнтів. Можна запіканку включити в повсякденне меню, а можна приготувати і на святковий стіл.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 500 гр.
  • Твердий сир – 100 гр.
  • Рис – 80 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Курячі яйця – 2 шт.
  • Сіль, перець – за смаком.

Для котлет:

  • Будь-який фарш – 350 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Солодка паприка – 2/3 ч. ложки.
  • Сіль, перець – за смаком.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.

Як готується запіканка з кабачками та котлетами :

500 гр. кабачків натерти на середній тертці. Посолити, перемішати і залишити настоятися на 10 хвилин, щоб виділився сік. Через зазначений час необхідно віджати кабачки від рідини.

У блендері подрібнити два зубчики часнику, одну невелику цибулину і 350 гр. будь-якого фаршу (я використовувала курячу грудку). Потім перебитий фарш перекласти в миску, посолити, поперчити і додати солодку паприку. Ретельно перемішати.

Фарш розділити на 7 рівних частин. З кожної частини зробити коржик. В серединку коржика покласти шматочок сиру і зліпити всі краї разом. Повинна вийти котлетка в серединці який сир.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Їжачки» з кабачка та фаршу на обід — швидко та смачно

Відварити рис (80 гр) до готовності. Після варіння його додатково промити. Відправити рис до кабачків. Твердий сир необхідно натерти на середній тертці і так само відправити до кабачків. Ретельно перемішати. Потім в миску розбити два курячих яйця, додати подрібнений часник (2 зубчики), чорний мелений перець і сіль. Ще раз гарненько перемішати.

Форму для запікання змастити олією. З кабачка з рисом зліпити 7 кульок, а потім викласти їх у форму для запікання. Усередині кожної кульки зробити поглиблення і в неї укласти котлету. Відправити в розігріту духовку до 190 градусів на 45 хвилин.

Готово! Приємного апетиту!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Запіканка з кабачками та котлетами: ви захочете готувати цю страву щодня!
Запечені м’ясні котлети з картоплею під сиром: смачнішої вечері і не придумаєш