М’ясо тушковане в червоному вині з картоплею та гарбузом

Ви вмієте добре готувати яловичину? Я вам розкажу, як приготувати смачнюще м'ясо тушковане в червоному вині з картоплею та гарбузом. Існує безліч варіантів приготування яловичини. Особливою популярністю користується така страва, як гуляш. У цьому випадку м'ясо виходить дуже ніжним, соковитим і надзвичайно смачним. 

Яловичина вважається цінним видом м’яса. У ній міститься велика кількість незамінних амінокислот, вітамінів, залізо, калій. Вживання цього щодо нежирного продукту у складі різних страв рекомендується людям, які віддають перевагу здоровому харчуванню. Тому м’ясо тушковане в червоному вині з картоплею та гарбузом не тільки буде смачне, а ще й корисне.

Інгредієнти:

  • Яловичина, нарізати кубиком – 1,5 кг
  • Червоне вино – 1 скл.
  • Яловичий бульйон – 1,5 скл.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Часник, дрібно нарізати – 3 зубчики
  • Цибуля, дрібно нарізати – 1 шт.
  • Середня морква, почистити і нарізати – 3 шт.
  • Дрібна картопля – 450 г
  • Невеликий гарбуз, нарізати кубиками – 1 шт.
  • Італійські трави – 1 ч. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Мелений перець – за смаком

Як готувати м’ясо тушковане в червоному вині з картоплею та гарбузом:

Нагріти велику сковорідку на середньому вогні.

М’ясо посолити і поперчити, обваляти в борошні. Обсмажити з усіх боків до рум’яної скоринки.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Таджин з куркою та овочами

Зняти м’ясо зі сковороди і перекласти на тарілку.

На сковорідку влити вино, добре перемішати, дати алкоголю трішки випаруватися. Влити бульйон.

Додати пасту і перемішати. Повернути назад яловичину, додати картоплю, моркву, гарбуз, цибулю і часник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Печеня з телятини з сухофруктами та вином

Приправити сіллю, перцем, італійськими травами і додати лавровий лист.

Накрити кришкою і тушкувати протягом 1 години 40 хвилин на слабкому вогні. М’ясо краще не мішати , щоб гарбуз залишився цілим і не пошкодженим.

Подавати такий гуляш одразу після приготування.

Смачного!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
М’ясо тушковане в червоному вині з картоплею та гарбузом
Домашня буженина зі свинини та яловичини