Яловичина вважається цінним видом м’яса. У ній міститься велика кількість незамінних амінокислот, вітамінів, залізо, калій. Вживання цього щодо нежирного продукту у складі різних страв рекомендується людям, які віддають перевагу здоровому харчуванню. Тому м’ясо тушковане в червоному вині з картоплею та гарбузом не тільки буде смачне, а ще й корисне.
Інгредієнти:
- Яловичина, нарізати кубиком – 1,5 кг
- Червоне вино – 1 скл.
- Яловичий бульйон – 1,5 скл.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Борошно – 2 ст. л.
- Часник, дрібно нарізати – 3 зубчики
- Цибуля, дрібно нарізати – 1 шт.
- Середня морква, почистити і нарізати – 3 шт.
- Дрібна картопля – 450 г
- Невеликий гарбуз, нарізати кубиками – 1 шт.
- Італійські трави – 1 ч. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль за смаком
- Мелений перець – за смаком
Як готувати м’ясо тушковане в червоному вині з картоплею та гарбузом:
Нагріти велику сковорідку на середньому вогні.
М’ясо посолити і поперчити, обваляти в борошні. Обсмажити з усіх боків до рум’яної скоринки.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Таджин з куркою та овочами
Зняти м’ясо зі сковороди і перекласти на тарілку.
На сковорідку влити вино, добре перемішати, дати алкоголю трішки випаруватися. Влити бульйон.
Додати пасту і перемішати. Повернути назад яловичину, додати картоплю, моркву, гарбуз, цибулю і часник.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Печеня з телятини з сухофруктами та вином
Приправити сіллю, перцем, італійськими травами і додати лавровий лист.
Накрити кришкою і тушкувати протягом 1 години 40 хвилин на слабкому вогні. М’ясо краще не мішати , щоб гарбуз залишився цілим і не пошкодженим.
Подавати такий гуляш одразу після приготування.
Смачного!