Знаменитий кекс “Столичний” із родзинками – рецепт незабутньої випічки

Найсмачніший, найкращий, найпростіший кекс "Столичний" із родзинками варто спробувати кожному хоча б раз у житті. Він неймовірно смачний, дуже ароматний і ніжний. У готового кексу злегка волога, м'яка текстура, при цьому він практично не кришиться. На смак кекс в міру солодкий, з вершковим присмаком і у нього велика кількість родзинок - кекс буквально тане в роті. Готується кекс просто і швидко - приготуйте і спробуйте!

З.’явилося бажання поекспериментувати та приготувати щось нове? Пропоную спробувати кекс “Столичний” – розсипчасту, ніжну та неймовірно  смачну випічку. Такий десерт дуже легко і просто спекти вдома. Він буде чудовим частуванням до чаю, а також його можна сміливо подавати до святкового столу. Повітряний і ароматний десерт із дивовижним смаком потішить гостей і сім’ю. У моєму рецепті детально описаний кожен крок приготування. Просто підготуйте необхідні компоненти і дотримуйтесь рецепта.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

Форма 23*11 см або Ø20-22 см
  • Масло вершкове 82.5% 180 гр
  • Цукор-пісок 180 гр
  • Сіль 1 щіпка
  • Ванілін 1 пакетик
  • Яйце куряче 3 шт (С1)
  • Борошно пшеничне 250 гр
  • Розпушувач 1 ч.л
  • Родзинки 180 гр

Як приготувати кекс “Столичний” із родзинками :

Одразу вмикаємо духовку розігріватися до 170°С. Кулінарну форму для випічки змащуємо олією та обсипаємо борошном. Усі продукти для тіста мають бути однакової кімнатної температури. Ізюм заздалегідь промиваємо та обсушуємо паперовими рушниками.

У глибоку миску поміщаємо вершкове масло кімнатної температури. Додаємо дрібку солі, всипаємо цукор і ванільний цукор (або ванілін). Спочатку масу розбиваємо ложкою або лопаткою, а потім збиваємо міксером до отримання пишної світлої маси.

ЩЕ КЕКС: ❤ Ароматний лимонний кекс з маковою начинкою – чудове поєднання смаку

По одному вводимо три яйця, щоразу перемішуючи масу міксером до однорідності.

Борошно перемішуємо з розпушувачем і частинами просіваємо в миску до масляної суміші, замішуючи лопаткою м’яке тісто.

Тісто для кексу не любить тривалого замісу, тому щойно все борошно вмішається, а маса стане однорідною – тісто готове. Якщо вимішувати його занадто довго, то кекс у підсумку вийде більш сухим і щільним. Готове тісто виходить дуже приємним, кремової консистенції.

Додаємо в тісто родзинки й акуратно перемішуємо, щоб родзинки рівномірно розподілилися по всій масі тіста.

Перекладаємо тісто в підготовлену форму і розподіляємо рівним шаром. Під час випікання кекс добре піднімається, тому заповнювати форму потрібно не більше ніж на 2/3 об’єму.

Для кексу характерна тріщинка на маківці, а щоб вона була рівно посередині, робимо лопаткою невелику борозенку в серединці кексу.

Випікаємо кекс у заздалегідь розігрітій до 170°С духовці протягом 1 години в режимі “верх-низ” без конвекції.

А ви знали?

У “Столичний” кекс за ГОСТом завжди додається багато родзинок – за вагою стільки ж, скільки масла в тісті

Готовність кексу можна перевірити дерев’яною шпажкою – вона має виходити з центру готового виробу повністю сухою та чистою.

Даємо кексу трохи охолонути у формі, а потім витягуємо на сервірувальну тарілку або дошку.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Смачні булочки троянди  у формах для кексів з двома начинками

За бажанням зверху присипаємо цукровою пудрою. Нарізаємо кекс порційними шматочками і подаємо до чаю. Всім смачного 💙💛

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Знаменитий кекс “Столичний” із родзинками – рецепт незабутньої випічки
Салат з ананасами, морквою по-корейськи та крабовими паличками