Пастуший пиріг (shepherds pie) – смачна запіканка з картоплі та фаршу

Пастуший пиріг, незважаючи на свою назву, звичайно, ніякий не пиріг, а справжнісінька запіканка. Рецепт цієї старовинної англійської страви практично не змінився за кілька століть. Вона готується з картопляного пюре та фаршу, обсмаженого з цибулею, морквою та помідорами зі спеціями під рум'яною сирною скоринкою. Смачна страва, яку можна подати для сімейного обіду чи ситної вечері та навіть на святковий стіл. Будете готувати? ❤

Цей пастуший  пиріг не займе  у вас багато часу, він готується швидко та просто. Це чудовий спосіб використовувати вчорашнє пюре та приготувати смачну та ситну страву.

Інгредієнти:

  • 800 грамів картоплі
  • 3 столові ложки вершкового масла
  • сіль
  • приправа

М’ясна начинка:

  • 1 кг фаршу (я використовувала свинячий)
  • 4 середні морквини
  • 1 велика цибулина
  • 0,5 банки консервованого або замороженого горошку
  • 2 столові ложки томатної пасти або 2 банки помідорів в власного соку
  • 3 зубчики часнику
  • сіль, чорний перець

 Додатково:

  • 150 грам сиру (у мене був Едам)

Як готувати пастуший пиріг:

Підписуйтесь на Країна Рецептів 🍝 в Telegram

М’ясо обсмажити на олії разом з подрібненою цибулею, подрібненим часником і нарізаною дрібними кубиками морквою.

Потім залити 1 склянкою води, посолити, поперчити, тушкувати без кришки на повільному вогні, помішуючи, поки соус не випарується.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Деруни по-угорськи або “Мішок розбійника” – (Placek po węgiersku)

Потім додати пасту, помішуючи довести до кипіння.

Наприкінці додати відціджений від розсолу горошок, перемішати, додати останню приправу, зняти з вогню.

Картоплю відварити в підсоленій воді, злити і випарити. До гарячої картоплі додати вершкове масло, ретельно розім’яти, потім ваші приправи до картоплі, ретельно перемішати.

Плоску форму для запікання змастити олією, викласти на дно м’ясну масу.


Поверх м’яса натріть сир.

На сир викладаємо картоплю з маслом, можна кондитерським мішком або просто кладемо і розгладжуємо поверхню.У люксовому варіанті поверх запіканки можна викласти нарізану моцарелу.

ПРИМІТКА: Якщо ви вирішили викласти картоплю рівномірним шаром , то можете додати до неї 2-3 столові ложки молока, маса стане рідшою і її буде легше формувати.


Розігрійте духовку до 190 градусів, поставте запіканку і запікайте без кришки близько 25-30 хвилин .

ЩЕ РЕЦЕПТИК: ❤ Картопляні грибочки з часниковим соусом. Чудова страва зі звичайної картоплі, яку ви ще не варили

Подавати можна  з любим овочевим салатом .

Світ Рецептів бажає вам Смачного!❤

Оцініть статтю
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Пастуший пиріг (shepherds pie) – смачна запіканка з картоплі та фаршу
Налисники з печінковим фаршем – і чому я їх раніше не готувала