Закусочні рулетики із тіста готуються просто та швидко. До речі, із начинкою можете сміливо експериментувати. Наприклад, можна додати шинки або ковбасу, навіть варене або запечене м’ясо, що залишилося зі вчорашньої вечері. Сміливо додавайте нарізані овочі або міняйте інгредієнти
Інгредієнти:
- молоко та вода тепла по 100 мл;
- олія рослинна, 100 г;
- масло вершкове, 2 ст.л;
- йогурт натуральний 1 ст.
- яйце, 1 шт;
- оцет яблучний, 2 ст.
- сіль щіпка;
- борошно, близько 600 р.
Для начинок:
- сир, зелень, сіль, спеції;
- картопля, цибуля, зелень, сіль, спеції.
Як готувати закусочні рулетики із тіста:
Змішуємо тепле молоко з теплою водою і олією, розтопленою вершковим маслом. Додаємо яйце, йогурт та оцет, сіль, перемішуємо до однорідності. Всипаємо частинами борошно, що просіює, і вимішуємо м’яке і податливе тісто, щоб воно не прилипало до рук.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Повітряні булочки з м’ясною начинкою все геніально просто
Борошна може знадобитися менше або більше, дивіться консистенції тесту. Накриваємо його і залишаємо на 30 хвилин. Для першої начинки змішуємо сир з рубаною зеленню, спеціями за смаком та сіллю.
Для другої начинки відварюємо картоплю і перетворюємо її на пюре з обсмаженою цибулею, зеленню, шматочком вершкового масла. Тісто ділимо на порції і кожну розкочуємо з тонкий коржик, змащуємо його розтопленим вершковим маслом. Викладаємо тонким шаром начинку та згортаємо рулети.
Викладаємо їх на деко, змащене олією. Змащуємо їх зверху збитим яйцем і ріжемо невеликими порційними шматочками. Запікаємо при 180 градусах близько 40 – 45 хвилин до рум’яності.
Закусочні рулетики з тіста виходять м’якими і ніжними, тісто листкове, з хрусткою скоринкою, добре пропікається. Ідеальна закуска на святковий стіл.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Кабачки + картопля = незвичайні смажені пиріжки
Смачне ще виходить із грибною начинкою. Приємного апетиту та гарного настрою вам, друзі!