Вишневий пай – смачніший за будь-який торт! Пісочний пиріг з 🍒 вишнею і сметанною заливкою

Швидкий, ароматний десерт із найдоступніших продуктів! Вишневий пай дуже простий пиріг, але приємно здивує вас своїм чудовим смаком! М'яка, ніжна пісочна основа, щедра порція яскравих фруктів із солодкою сметанною заливкою, що може бути краще для затишного чаювання. Біжіть готувати, бо це дуже смачно!

Якщо ви любите соковиті ягідні пироги, такі вишукані, ароматні та легкі, то цей вишневий пай для вас! Я його просто обожнюю! Шкода, що сезон ягід дуже короткий, а цього року небувала для нас спека завадила вдосталь насолодитися ягідною випічкою. Неможливо вмикати духовку, коли у квартирі температура не опускається навіть до ранку нижче +32! І це при тому, що всі вікна на ніч відчинені навстіж! Але ось на кілька днів спека нас покинула (сьогодні в тіні +27), і я поспішила спекти один зі своїх улюблених вишневих пирогів.
За цим же рецептом я пекла пиріг, замінивши вишню черешнею. Було теж дуже смачно!

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

Тісто:

  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 200 г
  • Масло – 250 г
  • Розпушувач – 10 г
  • Борошно – 700 г
  • Ванільний цукор – 10 г

Начинка:

  • Вишня – 600 г
  • Сметана – 700 г
  • Цукор – 250 г
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 44 г (2 ст. л.)
  • Розмір форми: 25 × 35

Як приготувати вишневий пай:

Вибиваємо в чашу міксера яйця, всипаємо цукор та ванільний цукор. Збиваємо до посвітління та збільшення маси.

Додаємо м’яке вершкове масло, продовжуючи збивати. Всипаємо порціями борошно та розпушувач і замішуємо лопаткою тісто. Тісто замотуємо в харчову плівку і ставимо в холодильник на 15 хвилин.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤  Мій улюблений пляцок «Вишнево-макова панянка»

В окремій мисці змішуємо сметану, яйця, цукор, ванільний цукор. Ретельно перемішуємо, всипаємо борошно і знову перемішуємо.

Форму застеляємо пергаментом, викладаємо тісто, формуємо бортики. Тісто проколюємо виделкою.

Виливаємо заливку, зверзу викладаємо вишні.

Випікати пісочний пиріг із вишнею в духовці, розігрітій до 180-190 градусів, 50-60 хвилин.

ВАС МОЖЕ ЗАЦІКАВИТИ: ❤ Мій фаворит серед випічки — пиріг «4 Склянки»,який виходить завжди

Готовий сметанний пиріг із вишнею дістати з духовки і дати йому повністю охолонути. Під час охолодження сметанна маса стабілізується і стане щільнішою. Остиглий вишневий пай прибрати в холодильник для охолодження, пиріг буде смачнішим. Смачного вам ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Вишневий пай – смачніший за будь-який торт! Пісочний пиріг з 🍒 вишнею і сметанною заливкою
Мій улюблений пляцок «Вишнево-макова панянка»