Хочу запропонувати дуже смачний і швидкий спосіб приготувати рибну страву на вечерю. Для цієї страви підійде будь-яка некІстлява риба, можна купити вже готове філе, а можна зняти його з риби самостійно. У будь-якому разі риба по-французьки вийде соковитою і смачною! Використовуйте улюблені ароматні трави та спеції.
Інгредієнти:
- 800 г філе мінтаю
- 1 столова ложка бальзамічного соусу
- 1 столова ложка гірчиці
- 2 столові ложки сметани
- 2 моркви
- 2 цибулини
- 50 грам твердого сиру
- сіль, перець за смаком
Як готується риба по-французьки :
Для приготування риби підготуйте необхідні інгредієнти. Можна використовувати будь-яку рибу . Якщо риба була заморожена, то її необхідно розморозити за кімнатної температури. Не треба для розморожування використовувати гарячу воду. Від цього риба втратить у смаку.
Мінтай обробляємо від кісток і готуємо філе. Нарізаємо його порційними шматочками.
Підготуйте форму для запікання. Вона може бути металева, керамічна або скляна. Форму для запікання змащуємо соняшниковою олією і кладемо рибу. Солимо і перчимо до смаку. У миску кладемо гірчицю і бальзамічний соус, перемішуємо.
Готовим маринадом змащуємо рибу і залишаємо на 15 хвилин.
Очищаємо і натираємо на тертці моркву, нарізаємо шматочками цибулю. Кладемо овочі в сковорідку, солимо і перчимо до смаку. Тушкуємо на середньому вогні до м’якості.
Готові овочі перекладаємо на рибку.
Все присипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку на 30 хвилин. Випікаємо при температурі 180 градусів. Риба готується досить швидко. За час готування сир розплавиться і стане золотистого кольору.
Готову рибку витягніть із духовки та розкладіть на тарілки. На приготування цієї страви йде зовсім небагато часу, але вона цілком зможе зайняти гідне місце на будь-якому столі.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Минтай запечений з овочами в духовці – дуже смачно, швидко і просто
Її можна швидко приготувати для ситної вечері, або подати як гарячу страву на святковий стіл! Для урізноманітнення в страву можна додати гриби, картоплю або броколі. Дуже смачно!❤