Напевно, проходячи повз торгові точки, де продають чебуреки, кожен відразу ж спокушався їх привабливим, апетитним запахом. Особисто мені відразу спадає на думку: «Треба приготувати!». Тому що, тільки, приготувавши чебуреки вдома, можна з точністю говорити про безпеку та якість м’ясного фаршу. А також можна бути впевненою, що м’ясо у начинці є! І начинки стільки, скільки душа забажає, без зайвої економії. Тому давайте разом приготуємо чебуреки, а тісто робитимемо на кефірі, до того ж для готування тіста багато часу не знадобиться. Уперед! На кухню! Робити смачні, ароматні чебуреки на кефірі!
Інгредієнти:
Для тіста:
- 450 гр. борошно (вищий сорт)
- 250 мл. кефір (2,5%)
- 1 шт. куряче яйце
- 1 ст. рослинна олія
- 1 ч. л. цукор
- 1 ч. л. сіль
- 1/2 ч . л. харчова сода
Для начинки:
- 450 гр. м’ясний фарш (свинина+курка)
- 1 шт. цибуля (невелика)
- за смаком мелений перець (чорний)
- за смаком сіль
Для виробів:
- 1 склянка рослинна олія
Як готувати чебуреки на кефірі:
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Прості жарені пиріжки зі старого маминого зошита. Тісто тонше повітря, а всередині сир
Додаємо ще 200 гр. борошна і добре перемішуємо. Залишки борошна залишаємо для розкочування тіста. Я використовую густий кефір 2,5% жирності, якщо він буде рідкішим (1,5%), то борошна знадобиться більше на 40-50 гр.
Накриваємо м’ясну начинку другою половиною тесту. Для скріплення країв вилку занурюємо в муку і притискаємо краї один до одного. Чебурек притискаємо долонею, щоб розподілити начинку всередині і зробити його тоншим.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Ругувачки – болгарські чебуреки
Олію розігріваємо в сковороді на нижчій середній температурі і викладаємо чебурек в олію. Для прискорення процесу жарю чебуреки на 2 сковородах. Готуємо 3-4 хвилини, поки сторона не зарум’яниться. Перевертаємо чебурек на інший бік і смажимо ще 3-4 хвилини. За таким методом готуємо все тісто та фарш.
Тісто виходить тонке, дуже м’яке та ароматне, а начинка соковита та неймовірно смачна. Смачного!!!