Булочка Погача в Туреччині зазвичай подається на сніданок або до ланчу з гарячим чаєм. Ці булочки сподобаються і дорослим, і дітям. Для приготування тіста замість молока можна взяти сметану чи кефір. А для начинки підійде як твердий сир, так і будь-який розсольний на зразок бринзи.
Країна Рецептів у Telegram
Складові:
- 200 мл молока
- 10 гр швидкорозчинних дріжджів
- 1 білок
- 125 мл. олії
- 6 гр цукру
- 6 гр солі
- 530 гр борошна
Начинка:
- сир чеддер
- оливки
Для змащення:
- 1 жовток
- 1 ст.л. молока
Як готується булочка Погача:
Змішати в одній ємності тепле молоко, дріжджі, цукор та сіль. Перемішати та додати білок та олію. Перемішати. Додавати потроху борошно замісити м’яке тісто. Борошна може піти трохи більше чи менше. Тісто скачати в кулю, перекласти в ємність, накрити плівкою і прибрати в тепле місце на 20 хвилин, щоб воно піднялося.
Приготувати начинку, подрібнити сир на тертці. Розділити тісто на 2 частини. Першу частину розділити на 8 частин, розкачати ,покласти сир в середину та сформувати круглі булочки.
ЩЕ БУЛОЧКИ: ❤ Човники з сирною начинкою та хрусткою скоринкою із м’якого тіста
Другу частину розкотити на пергаментному папері, зробити 8 надрізів.
На кожний надріз на тісті покласти булочку з сиром.
Потім кожним шматочком надрізаного тіста накрити булочку і посередині прижати пальцем.
Положити в ямку оливку. накрити плівкою та залишити на 10 хвилин.
Змастити жовтком розведеним з одною столовою ложкою молока, посипати кунжутом.
Готувати булочки в духовці за 200 градусів до золотистого кольору.
ЩЕ БУЛОЧКИ: ❤ Неймовірно смачні полтавські вергуни на кефірі: як приготувати пишні смаколики
Смачних вам булочок ,миру та любові! ❤