Легкий та ніжний молочний десерт з фруктами, ви зможете приготувати, скориставшись простим покроковим рецептом. Желе зі сметани та молока з агар-агаром – чудовий десерт, ніжний, легкий та смачний . Агар-агар це замінник желатину, натуральний продукт із морських водоростей.
Підпишись на Країна Рецептів в Telegram
Інгредієнти:
- 8 г агар-агара + 50 мл води
- 350 мл молока
- 200 грам згущеного молока
- 200 г сметани або йогурту
- Фрукти – банан, ківі, яблуко, мандарин, хурма, грейпфрут
- Форма ~ 1,5 літра
Як готувати молочний десерт з фруктами:
Беремо будь-які фрукти. Більшу частину нарізаємо невеликим кубиком, а частину викладаємо у форму, як на фото.
: Агар-агар з’єднуємо з водою і злегка нагріваємо, помішуючи. Вливаємо молоко, продовжуємо помішувати.
ЩЕ ДЕСЕРТИК: ❤ Віденський карамельний сирник з чорносливом – такого ще ніхто не їв
Вливаємо трохи згущеного молока. Все ще мішаємо, вогонь невеликий. Варимо 1-2 хвилини.
Вводимо сметану, перемішуємо. Забираємо з вогню. Маса має бути трохи густуватою, як кефір.
Додаємо нарізані фрукти, перемішуємо. Перекладаємо масу у форму, розрівнюємо лопаткою та накриваємо харчовою плівкою. Забираємо в холодне місце для стабілізації на кілька годин.
Ласощі легко нарізаються і виглядають дуже красиво!
Можна подавати до столу на десерт .
До речі, форму можна вибирати любу, круглу або квадратну. На смак це не грає ніякої ролі, тільки на зовнішній вигляд .
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Сирна запіканка зі сметаною та манкою в духовці – пухка, як хмаринка
Смачного Вам желе від Країни Рецептів ❤