Салат “Великоднє Гніздечко” красивий, смачний і, до того ж, легко готується. У цьому салаті ви знайдете класичне поєднання м’яса, грибів і відварених овочів. Салат виходить смачним і досить ситним. Інгредієнти найпростіші та найдоступніші. До речі, м’ясо можете брати будь-яке, я використовую нежирну свинину. Але також сюди добре підійде і куряче м’ясо або яловичина.
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
Для салату
- Печериці свіжі 300 гр
- Олія рослинна 2-3 ст.л
- Картопля варена 1-2 шт
- Морква варена 2 шт
- М’ясо варене 200 гр
- Яйце куряче 4 шт
- Сир твердих сортів 200 гр
- Сіль за смаком
- Майонез 200 гр
- Кріп для прикраси
- Петрушка для прикраси
Для прикраси
- Капуста червонокачанна 150 гр
- Буряк 150 гр
- Яйце перепелине 9 шт
- Куркума 1 ч.л
Як приготувати салат “Великоднє гніздечко”
Перепелині яйця відварюємо круто і очищаємо від шкаралупи. Для блакитного барвника дрібно шаткуємо червонокачанну капусту. Перекладаємо капусту в сотейник і додаємо 300 мл води. Капусту варимо протягом 20 хвилин. Проціджуємо відвар через сито і кладемо в нього очищені варені перепелині яйця.
Для червоного барвника на дрібній тертці натираємо 150 гр буряка і заливаємо його 100 мл окропу. Перемішуємо і даємо настоятися 10-15 хвилин. Одержаний барвник проціджуємо через сито і кладемо в нього варені очищені перепелині яйця.
Для жовтого барвника в склянку кладемо 1 ч. л. з гіркою меленої куркуми й заливаємо 100 мл окропу. Перемішуємо й опускаємо варені перепелині яйця.
ЩЕ САЛАТИК: ❤ Салат “Лебединий пух” із пекінської капусти на святковий стіл
Поки фарбуються яйця, приготуємо салат. Печериці нарізаємо пластинками й обсмажуємо на великому вогні на олії до випаровування рідини. Потім вогонь під сковорідкою зменшуємо до середнього і смажимо гриби до появи красивого рум’яного кольору. У самому кінці смажені гриби солимо, перчимо, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Першим шаром кладемо натерту на дрібній тертці варену картоплю та рівномірно розподіляємо її по страві. Шар картоплі трохи солимо і покриваємо сіточкою з майонезу.
Другим шаром кладемо остиглі смажені гриби. Гриби покриваємо сіточкою з майонезу.
Третім шаром викладаємо натерту на дрібній тертці відварну моркву. Викладаючи шар моркви в центрі салату робимо невелике заглиблення для майбутнього гніздечка. Моркву трохи солимо і покриваємо сіточкою з майонезу.
Четвертим шаром кладемо дрібно нарізане відварене м’ясо. М’ясо можна використовувати будь-яке – свинина, яловичина, курка. М’ясний шар покриваємо сіточкою з майонезу.
На м’ясо викладаємо варені яйця, натерті на дрібній тертці. Не забуваємо формувати заглиблення в центрі салату. Яєчний шар трохи солимо і покриваємо сіточкою з майонезу.
Останнім шаром викладаємо натертий на крупній тертці сир, покриваючи салат зверху та з боків.
Фарбовані яйця дістаємо з барвників і викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайву вологу.
У центр салату викладаємо листочки кропу і петрушки та кладемо пофарбовані перепелині яйця. З боків салат прикрашаємо яйцями та зеленню.
Салат Великоднє гніздечко вийшов незвичайним, красивим і дуже смачним.
Готувати його зовсім нескладно і він обов’язково стане родзинкою вашого великоднього столу.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Салат з шинки та з інгредієнтом, який ви ніколи раніше не додавали
Всім смачного, мирних та тихих всім днів та ночей💙💛