Салат “Великоднє Гніздечко” 🪺- справжня окраса святкового столу

Ефектний салат "Великоднє Гніздечко" - красивий, смачний і просто готується! Листковий м'ясний салат викладений плетеним гніздечком, у якому затишно розташувалися маленькі великодні атрибути - фарбовані яєчка, які забарвлюються натуральними і безпечними барвниками, Овочі, соковите м'ясо, грибочки та майонез створюють ситну і вельми гармонійну смакову композицію, зібрану у великодньому салаті. Цей салат точно здивує і порадує гостей, приготуйте його на Великдень!

Салат “Великоднє Гніздечко” красивий, смачний і, до того ж, легко готується. У цьому салаті ви знайдете класичне поєднання м’яса, грибів і відварених овочів. Салат виходить смачним і досить ситним. Інгредієнти найпростіші та найдоступніші. До речі, м’ясо можете брати будь-яке, я використовую нежирну свинину. Але також сюди добре підійде і куряче м’ясо або яловичина.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

Для салату

  • Печериці свіжі 300 гр
  • Олія рослинна 2-3 ст.л
  • Картопля варена 1-2 шт
  • Морква варена 2 шт
  • М’ясо варене 200 гр
  • Яйце куряче 4 шт
  • Сир твердих сортів 200 гр
  • Сіль за смаком
  • Майонез 200 гр
  • Кріп для прикраси
  • Петрушка для прикраси

Для прикраси

  • Капуста червонокачанна 150 гр
  • Буряк 150 гр
  • Яйце перепелине 9 шт
  • Куркума 1 ч.л

Як приготувати салат “Великоднє гніздечко”

Перепелині яйця відварюємо круто і очищаємо від шкаралупи. Для блакитного барвника дрібно шаткуємо червонокачанну капусту. Перекладаємо капусту в сотейник і додаємо 300 мл води. Капусту варимо протягом 20 хвилин. Проціджуємо відвар через сито і кладемо в нього очищені варені перепелині яйця.

Для червоного барвника на дрібній тертці натираємо 150 гр буряка і заливаємо його 100 мл окропу. Перемішуємо і даємо настоятися 10-15 хвилин. Одержаний барвник проціджуємо через сито і кладемо в нього варені очищені перепелині яйця.

Для жовтого барвника в склянку кладемо 1 ч. л. з гіркою меленої куркуми й заливаємо 100 мл окропу. Перемішуємо й опускаємо варені перепелині яйця.

ЩЕ САЛАТИК: ❤ Салат “Лебединий пух” із пекінської капусти на святковий стіл

Поки фарбуються яйця, приготуємо салат. Печериці нарізаємо пластинками й обсмажуємо на великому вогні на олії до випаровування рідини. Потім вогонь під сковорідкою зменшуємо до середнього і смажимо гриби до появи красивого рум’яного кольору. У самому кінці смажені гриби солимо, перчимо, перемішуємо і знімаємо з вогню.

Першим шаром кладемо натерту на дрібній тертці варену картоплю та рівномірно розподіляємо її по страві. Шар картоплі трохи солимо і покриваємо сіточкою з майонезу.

Другим шаром кладемо остиглі смажені гриби. Гриби покриваємо сіточкою з майонезу.

Третім шаром викладаємо натерту на дрібній тертці відварну моркву. Викладаючи шар моркви в центрі салату робимо невелике заглиблення для майбутнього гніздечка. Моркву трохи солимо і покриваємо сіточкою з майонезу.

Четвертим шаром кладемо дрібно нарізане відварене м’ясо. М’ясо можна використовувати будь-яке – свинина, яловичина, курка. М’ясний шар покриваємо сіточкою з майонезу.

На м’ясо викладаємо варені яйця, натерті на дрібній тертці. Не забуваємо формувати заглиблення в центрі салату. Яєчний шар трохи солимо і покриваємо сіточкою з майонезу.

Останнім шаром викладаємо натертий на крупній тертці сир, покриваючи салат зверху та з боків.

Фарбовані яйця дістаємо з барвників і викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайву вологу.

У центр салату викладаємо листочки кропу і петрушки та кладемо пофарбовані перепелині яйця. З боків салат прикрашаємо яйцями та зеленню.

Салат Великоднє гніздечко вийшов незвичайним, красивим і дуже смачним.

Готувати його зовсім нескладно і він обов’язково стане родзинкою вашого великоднього столу.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Салат з шинки та з інгредієнтом, який ви ніколи раніше не додавали

Всім смачного, мирних та тихих всім днів та ночей💙💛

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Салат “Великоднє Гніздечко” 🪺- справжня окраса святкового столу
Квашені баклажани фаршировані морквою, перцем та часником: одеський рецепт