Маринований болгарський перець з хвостиком на зиму у пряному кисло-солодкому маринаді

Цілий маринований болгарський перець з хвостиком - дуже смачна і проста консервація. Відмінна риса цього рецепта, так це те, що перець виходить дуже соковитим. З'їдається і перчик, і маринад випивається весь. Вам не доведеться витрачати багато часу на приготування цієї заготівлі, а така закуска буде завжди доречною до буденного чи святкового столу.

Смачний маринований болгарський перець в пряному кисло-солодкому маринаді з оцтом і цукром зберігається в домашніх умовах за кімнатної температури, зберігаючи всю зиму яскраве забарвлення соковитих солодких перців. Рецепт маринованого перцю заслуговує на увагу, класичний спосіб швидкий і простий, розрахований на тривале зберігання. Перець взимку може бути використаний як холодна закуска до відвареного м’яса, смаженої риби, ароматне доповнення до страв з овочів.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

  •  Різнокольорові перчики невеликого розміру – 1.5-2 кг
  •  Часник 6-9 зубчиків ( по 2-3 зубка в банку)

Для маринаду на 1 л води:

  •  Рослинна олія – 1 склянка
  •  Цукор – 1 склянка
  •  Оцет столовий 9% – 1 склянка
  •  Сіль крупна – 2 ст. ложки

При бажанні:

  • Перець духмяний – 5 горошин
  • Перець чорний  – 10-15 горошин
  • Гвоздика – 2 бутони
  • Лавровий лист – 2 шт.

Приготування

Промиваю перчики, обсушую паперовими рушниками. Я пропоную використати саме червоний перець, бо він більш солодкий і м’ясистий. І найкраще підійде перчик невеликого розміру. Його дуже зручно буде потім вживати, адже ми робимо заготовку перцю цілком.

Потім навколо плодоніжки або по всьому плоду кожного перчика зубочисткою роблю проколювання. Таким чином маринад добре проникне всередину перцю. Так зробимо з усім перцем . Крупні зубчики часнику чищу від шкірки. У холодну воду закладаю одночасно сіль, цукор, рослинну олію, оцет, добавляю спеції, розмішую і чекаю закипання.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Найсмачніший салат із печеного перцю з часником та петрушкою. Взимку кожна баночка нарозхват

Коли маринад закипів, закладаю перчики, зменшуючи вогонь до середнього.

Постійно акуратно помішуючи, проварюю перчики не більше ніж 10 хвилин під закритою кришкою. Кожні 2-3 хвилини перевертаю перчик. За 1-2 хвилини до кінця добавляю часник.

У сухі, простерилізовані та гарячі баночки з духовки укладаю киплячі перчики, вони після варіння дуже еластичні, але гарячі та слизькі, тому обережно.

Укладені щільно в баночку перчики заливаю киплячим маринадом, нехай маринад трохи пробіжить назовні, кришка легко притискає перчики. Закручую і відправляю під “шубу”.

Дуже смачні перчики виходять, спробуйте.

ЩЕ ПЕРЧИК: ❤Маринований болгарський перець із часником та зеленню

Вдалих усім заготовок!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Маринований болгарський перець з хвостиком на зиму у пряному кисло-солодкому маринаді
Фаршировані яйця з двома начинками: чудова новинка на святковий стіл