Пляцок “Гуцулка” – дуже смачний та ситний рецепт випічки до чаю

Дуже смачний та простий у виконанні пляцок “Гуцулка” – це поєднання пісочного тіста з безе та ірисками. Пляцок готується дуже просто із простих інгредієнтів, які завжди знайдуться під руками у будь-якої господині. Спробуйте, і ви закохаєтеся в цей дивовижний рецепт, а пляцок стане вашим улюбленим.

Пляцок “Гуцулка” трохи нагадує “пані Валевська”, але всередині інший крем. Пісочне тісто з джемом і безе, і масляний крем з ірисками та арахісом. Незважаючи на те, що пиріг досить трудомісткий, варто хоча б раз спробувати смак і переконатися, що він дуже смачний. Варення чи ягоди до рецепту ми вибираємо самостійно тим само підлаштовуємо пляцок під свої вподобання та смаки.Торт, який ідеально підійде для урочистостей та до будь-яких свят.

Інгредієнти:

Для пісочного тіста:

  • 500 г борошна для кексів
  • 3 столові ложки цукрової пудри
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 6 жовтків, великих
  • 200 г вершкового масла, холодне
  • 2-3 столові ложки холодної води
  • щіпка солі

Для безе:

  • 6 білків, великих
  • 1 1/4 склянки цукру
  • 1 чайна ложка лимонного соку
  • 1 чайна ложка картопляного борошна (за бажанням)
  • щіпка солі

Для крему:

  • 300 г вершкового масла кімнатної температури
  • 400 г ірисок
  • 100 г арахісу

Додатково:

  • 1 баночка варення, наприклад, смородини, сливи, чорниці
  • 1 склянка ємністю 250 мл
  • Форми з розмірами 25*35 см Вистелити папером для випічки (бажано, якщо буде дві).

Як приготувати пляцок “Гуцулка”:

Інгредієнти для пісочного тіста повинні бути прямо з холодильника. Борошно просіяти разом з цукром і пудрою. Додайте шматочки холодного вершкового масла і подрібніть ножем або формочкою для пісочного тіста. Потім додати жовтки, воду і сіль і швидко замісити однорідне тісто.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Фантастичний пляцок “Галактика” з незвичайним сирним кремом

1/4 частини тіста загорніть у фольгу і поставте в морозилку. Решту розділіть на дві частини і поставте в холодильник на годину. Обклейте дно форм тістом і випікайте при 180 С приблизно 15 хвилин. Потім кожну верхню частину коржа змащуємо половиною варення.

Яєчні білки збити з дрібкою солі до міцної стійкості. Потім по одній ложці додайте цукор і перемішайте, поки суміш не стане густою і блискучою. В останню чергу додайте лимонний сік і просіяне борошно. Викладаємо по половині на кожну верхівку торта. На одну частину меренги натерти попередньо заморожене тісто.

Випікати при 160 С приблизно 35-40 хвилин. (якщо у вас немає двох однакових форм для випікання, розділіть інгредієнти для безе навпіл і випікайте один за одним, роблячи меренгу безпосередньо перед випіканням). Якщо ви випікаєте на двох рівнях духовки, поставте гаряче повітря і зменшіть температуру до 150 С. Коли буде готове, дайте охолонути, злегка причинивши дверцята духовки.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Торт з маком та ванільним кремом – неймовірне поєднання!

Трохи перемішайте м’яке вершкове масло, потім по ложці додайте іриску та подрібнені й обсмажені горіхи. Зверху викласти тісто для меренги і накрити зверху шаром тертим пісочним коржом. Поставити в холодильник, щільно загорнувши у фольгу, на кілька годин.

Подавати до столу нарізавши порційними шматочками. Смачного Вам та приємного приготування!

Оцініть статтю
( 2 оцінки, середнє 3 з 5 )
Світ рецептів
Пляцок “Гуцулка” – дуже смачний та ситний рецепт випічки до чаю
Запечені м’ясні котлети з картоплею під сиром: смачнішої вечері і не придумаєш