Печінка по-строганівськи

Особливо мені подобається тушкована печінка по-строганівськи. Вона виходить настільки ніжно-м’яка, що просто тане у роті. Та й сметанна підлива така смачна, що ви не помітите, як пів буханки хліба з’їсте з великим задоволенням, вмочуючи шматочки в апетитну рідину.

В принципі, печінка по-строганівськи, мало чим відрізняється від тієї страви, яку придумав кухар графа Строганова. Тільки замість яловичини береться саме печінка. Основний секрет чудової страви полягає в тому, що перед готуванням субпродукт обов’язково треба вимочити в молоці. Ця маленька хитрість дозволить прибрати легку гірчинку і специфічний запах, а також надати ніжності продукту.

Інгредієнти:

  •  свиняча або теляча печінка 800 гр
  • молоко 500мл.
  • цибулина середня 2 шт.
  • сметана 200 гр
  • пучок петрушки 20 гр
  • пучок зеленої цибулі 20 гр
  • сіль та перець за смаком

Як готується печінка по-строганівськи:

З печінки знімаємо плівки (якщо є потреба), нарізаємо на середнього розміру шматочки.

Заливаємо молоком. Даємо постояти хвилин 30. Це потрібно для того, щоб із печінки вийшла гіркота. Відкидаємо на друшляк і даємо стекти молоку. Потім промочуємо печінку паперовими рушниками, щоб прибрати зайву рідину.

Ріпчасту цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо на олії протягом 4 хвилин. Перекладаємо на тарілку.

Печінка ділимо на кілька порцій і смажимо на середньо-сильному нагріванні по 5 хвилин, до рум’яної скоринки з усіх боків.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Запечена куряча печінка в беконі

Повертаємо в сковороду цибулю. Додаємо дрібно нарубану зелень та сметану, солимо за смаком, накриваємо кришкою та гасимо на невеликому вогні 7-10 хвилин. Кипіння не повинно бути надто сильним, інакше сметана згорнеться і піде пластівцями.

Подаємо з картоплею або пастою. Смачного вам!

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів