В принципі, печінка по-строганівськи, мало чим відрізняється від тієї страви, яку придумав кухар графа Строганова. Тільки замість яловичини береться саме печінка. Основний секрет чудової страви полягає в тому, що перед готуванням субпродукт обов’язково треба вимочити в молоці. Ця маленька хитрість дозволить прибрати легку гірчинку і специфічний запах, а також надати ніжності продукту.
Інгредієнти:
- свиняча або теляча печінка 800 гр
- молоко 500мл.
- цибулина середня 2 шт.
- сметана 200 гр
- пучок петрушки 20 гр
- пучок зеленої цибулі 20 гр
- сіль та перець за смаком
Як готується печінка по-строганівськи:
З печінки знімаємо плівки (якщо є потреба), нарізаємо на середнього розміру шматочки.
Заливаємо молоком. Даємо постояти хвилин 30. Це потрібно для того, щоб із печінки вийшла гіркота. Відкидаємо на друшляк і даємо стекти молоку. Потім промочуємо печінку паперовими рушниками, щоб прибрати зайву рідину.
Ріпчасту цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо на олії протягом 4 хвилин. Перекладаємо на тарілку.
Печінка ділимо на кілька порцій і смажимо на середньо-сильному нагріванні по 5 хвилин, до рум’яної скоринки з усіх боків.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Запечена куряча печінка в беконі
Повертаємо в сковороду цибулю. Додаємо дрібно нарубану зелень та сметану, солимо за смаком, накриваємо кришкою та гасимо на невеликому вогні 7-10 хвилин. Кипіння не повинно бути надто сильним, інакше сметана згорнеться і піде пластівцями.
Подаємо з картоплею або пастою. Смачного вам!