Такі ватрушки з сиром можна готувати на протязі цілого року. Ягоди або фрукти можна додавати любі, свіжі, консервовані або заморожені. Я готувала з персиками, абрикосами, сливами, лохиною та ананасами. Мені сподобались геть усі варіанти. Раджу і вам спробувати.
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
Тісто:
- 360 гр. пшеничного борошна в/г
- 190 мл. теплого молока
- 4 ст.л. цукру
- 1 яйце
- 1 жовток
- 1/4 ч.л. солі
- 60 гр. вершкового масла
- 4 гр. сухих дріжджів або 12 гр. пресованих
Сирна начинка:
- 200 гр. сиру 9 %
- 1 жовток
- 2,5 ст.л. цукру
- 200 гр. полуниці
Посипка:
- 2,5 ст. л. пшеничного борошна в/г
- 2,5 ст. л. цукру
- 30 гр. вершкового масла, м’якого
- 1 ч.л. ванільного цукру
- 1 яйце і 1/2 ст.л. молока для змащування булочок
Як готувати ватрушки з сиром:
У мисці з’єдную тепле молоко, дріжджі, 1 ч.л. цукру і 2 ч.л. борошна. Перемішую і відставляю на 10…15 хвилин. Вершкове масло потрібно розтопити. У дріжджову суміш всипаю цукор, що залишився, сіль, додаю яйце і жовток. Добре розмішую. Всипаю борошно і перемішую.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Булка плетінка на кефірі з вишнями
Наприкінці вливаю тепле розтоплене масло і вмішую його в тісто. Вимішую тісто 10-15 хвилин до гладкої грудочки. Тісто м’яке, може зовсім трохи прилипати до рук, але якщо воно залишиться досить липким, можна додати ще трохи борошна. Кладу тісто в миску, змащену олією, накриваю і залишаю для бродіння на 1,5 години.
Сир потрібно протерти через сито, або просто купити однорідний (пастоподібний, такий продається в брикетах). До сиру додаю цукор і жовток. Можна додати ще ванільний цукор. Добре перемішую. Посипка зверху (за бажанням).Просто з’єднати всі інгредієнти і руками перетерти в крихту.
Готове тісто ділю на 9 шматочків по 80-85 г. Кожен шматочок округляю і підкочую. Кладу на деко, вкрите пергаментом, на відстані один від одного. Накриваю і залишаю підніматися на 30 хвилин. Духовку розігріваю до 190°С.
Банку або склянку з круглим дном (діаметр приблизно 6 см) щедро змащую соняшниковою олією (без запаху) і роблю заглиблення в кожній кульці. Натискаю практично до самого дна. Дно змащую перед кожною кулькою, тоді тісто не прилипає.
Яйце збиваю з 1/2 ст.л. молока і змащую заготовки. У кожне заглиблення кладу 1/2 ст.л. з гіркою начинки, розрівнюю.
Зверху – полуницю, дрібну можна класти цілою, велику краще розрізати. І присипаю крихтою (посипкою).
Якщо крихта залишиться, її можна заморозити і використовувати для інших ватрушок або будь-яких булочок. Випікати булочки потрібно при 190°С – 25 хвилин.
Шикарні ватрушечки виходять)
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Ватрушки з сиром та фруктами — сирників більше не жарю
Можна навіть сказати святкові, і красиві, і смачні! ❤