Зазвичай сало просто засолюють, проте набагато смачніше буде приготувати його гарячим способом. Ніякого вугілля в рецепті використовувати не будемо, але все одно вийде майже зі смаком шашлика. Головне, купіть хороше, якісне сало, можна і з прорізом, і у вас вийде прекрасне сало «П’ЯТИХВИЛИНКА» вже через 4 дні.
Інгредієнти:
- сало (грудинка), 1.5 кг;
- вода, 1 л;
- сіль, 100 г;
- лавровий лист, 3 шт.;
- перець горошком, 15 шт.;
- перець запашний, 6 шт.;
- приправи для шашлику, 1 ч.л;
- часник 2 зубки в банку
- кріп і петрушка гілочкою в банку.
Як готувати сало п’ятихвилинка :
Сало ріжемо шматочками – не маленькими та не великими. Не забуваймо промивати сало і просушувати паперовими рушниками.
Цибулю ріжемо кільцями.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Ніжне сало за 2 години. Не маринуємо, а відразу варимо в пакеті
У каструлю з водою кладемо всі спеції та сіль, доводимо до кипіння і варимо 4 хвилини. Охолоджуємо.
У чисті баночки (500 або 700 г) кладемо зелень і часточки часнику до смаку.
Кладемо в баночки сало, шматочки укладаємо щільно.
Заливаємо сало холодним розсолом до верху. Банки накриваємо кришками та залишаємо при кімнатній температурі на 2 доби.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Найсмачніше засолювання сала в розсолі холодним способом
Зливаємо маринад із банок. Дуже добре зливаємо всю рідину.
Готуємо новий маринад, з води та 100 г солі (на 1 л). Доводимо до кипіння, варимо 4 хвилини й остудити.
Заливаємо в банки, закручуємо кришками та ставимо в холодильник на 3 доби.
Виймаємо шматочки сала з банок, просушуємо паперовими рушниками, обертаємо пергаментом або фольгою та зберігаємо у морозильній камері.
Смачного вам!