Сало «П’ЯТИХВИЛИНКА» в розсолі зі смаком шашлику

Сало «П’ЯТИХВИЛИНКА» — ніжне та ароматне! Сало в такому маринаді виходить дуже м'яким, ніжним, запашним. Пікантна закуска із сала зі смаком шашлику відмінно підходить і як перекус, і на бутерброди, і навіть на святковий стіл.

Зазвичай сало просто засолюють, проте набагато смачніше буде приготувати його гарячим способом. Ніякого вугілля в рецепті використовувати не будемо, але все одно вийде майже зі смаком шашлика. Головне, купіть хороше, якісне сало, можна і з прорізом, і у вас вийде прекрасне сало «П’ЯТИХВИЛИНКА»  вже через 4 дні.

Інгредієнти:

  • сало (грудинка), 1.5 кг;
  • вода, 1 л;
  • сіль, 100 г;
  • лавровий лист, 3 шт.;
  • перець горошком, 15 шт.;
  • перець запашний, 6 шт.;
  • приправи для шашлику, 1 ч.л;
  • часник 2 зубки в банку
  • кріп і петрушка гілочкою в банку.

Як готувати сало п’ятихвилинка :

Сало ріжемо шматочками – не маленькими та не великими. Не забуваймо промивати сало і просушувати паперовими рушниками.

Цибулю ріжемо кільцями.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Ніжне сало за 2 години. Не маринуємо, а відразу варимо в пакеті

У каструлю з водою кладемо всі спеції та сіль, доводимо до кипіння і варимо 4 хвилини. Охолоджуємо.

У чисті баночки (500 або 700 г) кладемо зелень і часточки часнику до смаку.

Кладемо в баночки сало, шматочки укладаємо щільно.

Заливаємо сало холодним розсолом до верху. Банки накриваємо кришками та залишаємо при кімнатній температурі на 2 доби.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Найсмачніше засолювання сала в розсолі холодним способом

Зливаємо маринад із банок. Дуже добре зливаємо всю рідину.

Готуємо новий маринад, з води та 100 г солі (на 1 л). Доводимо до кипіння, варимо 4 хвилини й остудити.

Заливаємо в банки, закручуємо кришками та ставимо в холодильник на 3 доби.

Виймаємо шматочки сала з банок, просушуємо паперовими рушниками, обертаємо пергаментом або фольгою та зберігаємо у морозильній камері.

Смачного вам!

Оцініть статтю
( 4 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Світ рецептів
Сало «П’ЯТИХВИЛИНКА» в розсолі зі смаком шашлику
Більше не смажу кабачки. У духовці під сирною шапочкою вони смачніші та корисніші