Ніжне бісквітне тісто, соковиті стиглі ягоди – все це про нього, апетитний шоколадний пиріг з полуницею. Дуже нескладний у приготуванні пиріг. Ніжне розсипчасте тісто чудово доповнюють острівці шматочків ароматної соковитої полуниці, навколо яких тісто стає вологим.
Інгредієнти:
(форма 20х30 см, стакан 250 мл)
- 2 склянки пшеничного борошна
- 1 стакан цукру
- 1 стакан пахти
- 1/2 склянки олії
- 1 чайна ложка соди
- 100 г шоколаду
- 350 г полуниці
- 2 яйця
- 3 столові ложки какао
- чайна ложка ванільного екстракту або ванільного цукру
Як готувати шоколадний пиріг з полуницею:
В одній мисці змішайте всі сухі інгредієнти – борошно, какао та соду.
У другій мисці змішайте віночком цукор, пахту, олію і яйця. Збивати не потрібно, просто все розмішуємо до гладкої рівномірної консистенції. Якщо у вас немає пахти, то ви можете замінити її жирним кефіром або йогуртом, також можна змішати 1:1 сметану та молоко.
Двома порціями добавляйте сухі замішані інгредієнти до вологих, та перемішуйте віночком.
ЧИТАТИ ЩЕ: Полунична шарлотка, ніжна як суфле. Просто, смачно та ароматно
Коле все гарно перемішаєте додайте дрібно нарізаний шоколад до тіста і трохи перемішайте.
Форму для випічки застелити папером для випічки .Вилити тісто на деко та розрівняти його лопаткою рівномірно по формі.
Полуницю викласти зверху, розрізавши на четвертинки
Ставимо тісто в розігріту духовку до 180 градусів. Випікайте на середньому рівні приблизно 30 хвилин .
Готовий пиріг після охолодження посипати цукровою пудрою.
Полунично-шоколадний пиріг вийшов дуже смачний та гарний.
Тепер потрібно тільки скляночку чаю або горнятко кави з молоком ,та насолоджуватися цієї смакотою.
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: Шпинатний «Медовик» зі сметанним кремом та чорномородиновим кулі
Нещодавно я пекла пиріг в формі для прямокутного кексу. Вийшов гарний святковий варіант пирога.
Смачного!