Шоколадний пиріг з полуницею – соковитий, насичений смак та легке приготування

Шоколад з полуницею – вдале поєднання. Смачний шоколадний пиріг із полуницею готується надзвичайно легко. Просте шоколадне тісто замішується буквально за 5 хвилин та близько 40 хвилин займає випічка. Тому торт ідеально підходить для всіх трудоголіків, у яких ніколи ні на що немає часу.

Ніжне бісквітне тісто, соковиті стиглі ягоди – все це про нього, апетитний шоколадний пиріг з полуницею. Дуже нескладний у приготуванні пиріг. Ніжне розсипчасте тісто чудово доповнюють острівці шматочків ароматної соковитої полуниці, навколо яких тісто стає вологим.

 Інгредієнти:

(форма 20х30 см, стакан 250 мл)

  • 2 склянки пшеничного борошна
  • 1 стакан цукру
  • 1 стакан пахти
  • 1/2 склянки олії
  • 1 чайна ложка соди
  • 100 г шоколаду
  • 350 г полуниці
  • 2 яйця
  • 3 столові ложки какао
  • чайна ложка ванільного екстракту або ванільного цукру

Як готувати шоколадний пиріг з полуницею:

В одній мисці змішайте всі сухі інгредієнти – борошно, какао та соду.
У другій мисці змішайте віночком цукор, пахту, олію і яйця.  Збивати не потрібно, просто все розмішуємо до гладкої рівномірної консистенції. Якщо у вас немає пахти, то ви можете замінити її жирним кефіром або йогуртом, також можна змішати 1:1 сметану та молоко.
Двома порціями  добавляйте сухі замішані інгредієнти до вологих, та  перемішуйте віночком.

ЧИТАТИ ЩЕ: Полунична шарлотка, ніжна як суфле. Просто, смачно та ароматно

Коле все гарно перемішаєте додайте дрібно нарізаний шоколад  до тіста і трохи перемішайте.
Форму для випічки застелити папером для випічки .Вилити тісто на деко  та розрівняти його лопаткою рівномірно по формі.
Полуницю викласти зверху, розрізавши на четвертинки
  Ставимо тісто в розігріту духовку до 180 градусів. Випікайте на середньому рівні приблизно 30 хвилин .
 Готовий пиріг після охолодження посипати цукровою пудрою.
Полунично-шоколадний пиріг вийшов дуже смачний та гарний.
Тепер потрібно тільки скляночку чаю або горнятко кави з молоком ,та насолоджуватися цієї смакотою.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: Шпинатний «Медовик» зі сметанним кремом та чорномородиновим кулі

Нещодавно я пекла пиріг в формі для прямокутного кексу. Вийшов гарний святковий варіант пирога.
Смачного!
Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Шоколадний пиріг з полуницею – соковитий, насичений смак та легке приготування
Рулетики із рибного філе. Навіть не думала, що вийде так смачно