Інгредієнти:
- Пшеничне борошно 200 г
- Крохмаль 40 г
- Яйце 3 шт.
- Цукор 140 г
- Сметана 150 г
- Соняшникова олія 30 мл
- Ванілін за смаком
- Розпушувач 2 ч. л.
- Полуниця 400-500 г
Як готується полунична шарлотка покроково:
Полуницю ретельно вимийте. Кожну ягоду розріжте навпіл чи четвертинки, якщо трапиться велика.
У глибокій мисці збийте три яйця із цукром. Збивайте до побіління маси (вона має збільшитися обсягом вдвічі). На це піде близько 5 хвилин. Потім додайте сметану, і олію, і ванілін. Змішайте борошно з розпушувачем та крохмалем. Додайте сипкі інгредієнти до решти та замісіть рідке тісто.
Викладіть половину тіста у форму, змащену олією. Поверх розкладіть половину полуниці. Якщо не хочете, щоб вона провалювалася, можна трохи запекти корж перед цим.Залийте шарлотку тестом, розкладіть полуницю, що залишилася, зверху і випікайте пиріг в духовці 45 хвилин при 170 градусах.
Ідеальний десерт до ранкової кави та вечірнього чаю! А щоб перетворити його з повсякденного на святковий, просто подайте пиріг із полуницею з кулькою пломбіру.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Пісочний пиріг з ягодами та сметанною заливкою
Для краси його також можна прикрасити шоколадом та кокосовою стружкою.
Якщо ви любите полуницю так само, як і я, обов’язково спробуйте цей рецепт.