Полунична шарлотка, ніжна як суфле. Просто, смачно та ароматно

Шарлотка – це спрощений бісквіт із наповнювачами, який виходить завжди і у всіх. Полунична шарлотка виходить не менш ароматною, ніж класична. До того ж має приємну ягідну кислинку і виглядає дуже смачно. Усього 15 хвилин – і пиріг вже можна ставити у розігріту духовку. Склад продуктів мінімальний, а результат ідеальний;)
Навіть господарки-початківці без проблем приготують таку шарлотку! Найчастіше я пеку яблучну , але коли є інші фрукти або ягоди, чому б не пустити і їх у справу  Полунична шарлотка мені дуже сподобалася, вона вийшла така ідеальна, красива і дуже смачна І якщо на вашій дачі щедрий урожай, то чому б не поласувати ароматним пирогом.

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно 200 г
  • Крохмаль 40 г
  • Яйце 3 шт.
  • Цукор 140 г
  • Сметана 150 г
  • Соняшникова олія 30 мл
  • Ванілін за смаком
  • Розпушувач 2 ч. л.
  • Полуниця 400-500 г

Як готується полунична шарлотка покроково:

Полуницю ретельно вимийте. Кожну ягоду розріжте навпіл чи четвертинки, якщо трапиться велика.

У глибокій мисці збийте три яйця із цукром. Збивайте до побіління маси (вона має збільшитися обсягом вдвічі). На це піде близько 5 хвилин. Потім додайте сметану, і олію, і ванілін. Змішайте борошно з розпушувачем та крохмалем. Додайте сипкі інгредієнти до решти та замісіть рідке тісто.

Викладіть половину тіста у форму, змащену олією. Поверх розкладіть половину полуниці. Якщо не хочете, щоб вона провалювалася, можна трохи запекти корж перед цим.Залийте шарлотку тестом, розкладіть полуницю, що залишилася, зверху і випікайте пиріг в духовці 45 хвилин при 170 градусах.

Ідеальний десерт до ранкової кави та вечірнього чаю! А щоб перетворити його з повсякденного на святковий, просто подайте пиріг із полуницею з кулькою пломбіру.
Для краси його також можна прикрасити шоколадом та кокосовою стружкою.
 Якщо ви любите полуницю так само, як і я, обов’язково спробуйте цей рецепт.
Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Полунична шарлотка, ніжна як суфле. Просто, смачно та ароматно
Мій улюблений пляцок «Вишнево-макова панянка»