Знову на порозі вихідні – зазвичай це єдина частина тижня, коли вся родина збирається вдома за одним столом. Тому насолоджуйтесь разом ще трохи і побалуйте себе чимось солодким. Ви відразу закохаєтесь у цей дуже шоколадний торт з шоколадним кремом.
До речі, ви знали, що існує день шоколадного торта, офіційно урочистість якого святкується 27 січня. Свято придумали в Америці, де до шоколадної випічки простежується неймовірне кохання. І саме в США вперше з’явились торти із шоколаду. Тоді ідея поєднувати солодкі коржі із шоколадним кремом прийшла Сарі Лі. Її кондитерська у XVIII столітті збагатилася за рахунок шоколадних десертів.
Запрошуємо в Країну Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
Тісто:
- 6 білків + щіпка солі
- 3 яєчних жовтки
- 165 г цукру
- 130 г борошна
- 40 г какао
Крем:
- 500 г сметани 20%
- 100 г цукрової пудри
- 300 г маскарпоне
- 40 г какао
Глазур:
- 30 г чорного шоколаду
- 30 мл вершків або молока
Як готувати шоколадний торт з шоколадним кремом:
Відокремлюємо попередньо жовтки від білків, обидві частини яйця знадобляться для рецепту. До білків висипаємо сіль, починаємо збивати міксером до пишноти. Поступово до білків висипаємо цукровий пісок, продовжуємо збивати до утворення стійких білих піків.
До білої маси додаємо жовтки, збиваємо до однорідності.
У муку висипаємо 40 грам какао, в два підходи просіюємо сипучі продукти в яєчну суміш. Акуратно перемішуємо віночком компоненти, створюємо бісквітне тісто.
ЩЕ ТОРТИК: ❤ Шоколадний пляцок з вершковим кремом, крекером та смородиновим джемом
Застилаємо пергаментом лист (40х30 см), переміщуємо на поверхню тісто. Шпателем для тортів розподіляємо рівним шаром тісто по деку. Випікаємо корж у заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин. У цей час можна зробити крем – збити сметану з цукровою пудрою, додати сир маскарпоне.
Інгредієнти міксером збиваємо до однорідної консистенції. До крему висипаємо какао, збиваємо до одержання шоколадного відтінку.
Спеченому коржу даємо час охолонути, знімаємо пергамент, що прилип до низу бісквіту. Обрізаємо всі нерівні частини коржа, подрібнюємо обрізки до крихти. Розрізаємо корж надвоє, а потім ріжемо бісквіт по товщині – створюючи 4 тонкі пласти.
Кожен пласт покриваємо шаром крему, збираємо торт.
Обов’язково обробляємо кремом верхівку и бокові сторони торта, посипаємо стінки бісквітною крихтою.
В мікрохвильовці розтоплюємо шоколад, змішуємо з гарячими вершками до того моменту, поки суміш не перетвориться в глазур.
ЩЕ ТОРТИК: ❤ Вершково-малиновий торт з печивом та бісквітом – безумовний фаворит цього сезону
Робіть декор шоколадного торту як вам подобається або так як це зробила я..
Коли тортик трохи постоїть та просочиться кремом, можна кликати рідних до столу та пити каву. Гарного та смачного вам тортика, дорогі мої читачі!❤