Шоколадний торт “П’яна вишня”. Супер смачний, вологий та ароматний

Я обожнюю цей шоколадний торт “П’яна вишня”. Вишня та шоколад це класика на всі часи. Тут же ми додамо лікер, горіхи та ще трохи шоколаду. Є багато рецептів цього торта, я ж пропоную спробувати саме цей для шокоголіків.

Просто подивіться на фото – без зайвих слів зрозуміло, що цей шоколадний торт “П’яна вишня” дуже смачний. В той же час рецепт настільки простий, що вийде навіть якщо ви вперше взяли в руки вінчик!

Як вам поєднання вишні в десертах?

Інгредієнти:

на форму 18 см!

  • Борошно – 115 г
  • Какао – 35 г
  • Сода – 3 г
  • Сіль – щіпка
  • Цукор – 150 г
  • Яйця – 1 шт
  • Рослинна олія – 50 г
  • Молоко – 130 г
  • Винний оцет 6% – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Вишня без кісточки – 200 г
  • Цукор – 25 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Темний шоколад – 80 г
  • Вишневий лікер – 50 г

Для глазурі:

  • Темний шоколад – 100 г
  • Вершки 33% – 100 г
  • Мед – 25 г
  • Рослинна олія – 15 г
  • Обсмажений волоський горіх – 50 г

Приготування:

З’єднати борошно, какао, соду, сіль і цукор, все просіяти і добре перемішавши. Додати яйце, олію, молоко, ще раз змішати вінчиком, або на низьких оборотах міксера. Коли тісто стане однорідним, ввести оцет. Якщо ваша форма більше, ніж 18 см, краще збільшити пропорцію, щоб торт не вийшов занадто низьким (тоді і час випічки може збільшитися).


Виливаємо тісто в форму і відправляємо в духовку приблизно на 50-60 хвилин при 155-160° С. Готовність перевіряємо зубочисткою. Для начинки вишню з цукром довести до кипіння і проварити хвилину. Масло, шоколад і лікер об’єднати і підігріти в мікрохвильовці короткими імпульсами, кожен раз перемішуючи. До шоколадної маси додати вишню разом з соком.


З бісквіта акуратно зрізати верхівку (не більше 1 см завтовшки), застелити форму новим пергаментом і помістити бісквіт назад в
форму. За допомогою ложки дістати з коржа м’якоть. Залишилися тільки бортики і дно, так як якщо б це була пісочна основа для чізкейку. М’якоть покришити (буквально в крихту) і додати до шоколадно-вишневої начинки, добре перемішати.


Отриману масу перекласти в форму з основою, розрівняти і накрити верхівкою. До речі, якщо верхівка вийшла з горбком, звідти теж можна дістати м’якоть, так вона буде більш рівна, коли накриєте торт. Поставити торт в холодильник мінімум на 6 годин, можна на ніч. Глазур приготувати перед використанням. З’єднати шоколад, вершки, мед і олію, розтопити в мікрохвильовці на низьких імпульсах.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Шоколадно-медовий торт «Спартак»

Пробити масу блендером, додати порізані горіхи і перемішавши. Торт дістати з холодильника, зняти форму, залити глазур’ю і знову прибрати в холодильник на 20-30 хвилин, щоб глазур стабілізувалася. Якщо у вас немає вишневого лікеру, можете використовувати інший алкоголь на ваш смак, наприклад, у мене був Егермейстер. Шоколадний торт “П’яна вишня” вартий того, щоб ним почастувати гостей.

Смачного вам!
Оцініть статтю
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Шоколадний торт “П’яна вишня”. Супер смачний, вологий та ароматний
Салат “Французький” – легка святкова закуска