Той самий сирник «Циганські стежки» з маком та вишневим пудингом

Надзвичайно смачний, неймовірно красивий і яскравий, на свято! Ефектний і яскравий сирник «Циганські стежки» завжди буде в центрі уваги, і викличе інтерес у всіх за столом. Ця святкова випічка схожа на торт. Тут ідеальне поєднання м’якості сиру, вишневого пудингу, шоколадної нотки та вишуканої глазурі. 

Різнобарвний сирник «Циганські стежки» – легкий у приготуванні та надзвичайно апетитний десерт стане справжньою прикрасою святкового столу або смачним доповненням до чаювання. Дуже часто його печу на великі свята, бо він дуже гарно виглядає у розрізі і викликає у гостей справжнє захоплення! Автором цього чудового сирника є Oksana Holiian.

Трохи історії про сирник

Сирник — (від слова сир) – це власне українська назва улюбленого світового десерту під назвою чізкейк (від англ. Cheesecake)  виготовленого з домашнього сиру. Сирник або чізкейки – страва європейської і американської кухонь, що є сирним десертом від сирної запіканки до ніжного сирного суфле. Перші сирники з’явились в Древній Греції. Сирники готують з сирів рікотта, хаварті, маскарпоне, але найчастіше з вершкового сиру. Використовують також цукор, яйця, вершки і фрукти. Суміш цих інгредієнтів викладається на пісочне печиво Сирники (на центральній і східній Україні) — це підсмажені на вершковому маслі (чи на олії) млинці з домашнього сиру та борошна, з додаванням яєць, а також солі,цукру і/або поташу, виходячи з рецепту і/або уподобань кухаря. Зазвичай до столу сирники подають зі сметаною та цукром (цукровою пудрою). Також до сирників подають мед, джеми, варення, тощо.

Країна Рецептів🍋 в Telegram

Інгредієнти:

  • домашній сир – 1,5 кг
  • 6 яєць
  • 250 -280 г масла
  • 350 -400 г цукру
  • 3 ст. л. манки
  • 1,5 ст. л. какао
  • 40 г вишневого пудингу
  • 80 г сухої макової начинки

Як готувати сирник «Циганські стежки» :

До сиру в чашу блендера додаю яйця, м’яке масло, цукор, манку.

Усе збиваю до рідкої однорідності.

ЩЕ ДЕСЕРТ: ❤Сирник з маком та шоколадним тістом. Ідеальний національний десерт на свято

Ділю масу на 4 рівні частини. До 1 додаю вишневий пудинг, до 2 – мак, а до 3 – какао. 4 частину залишаю, як є.

Форму 24 см на 24см змащую маслом і викладаю по черзі усі види тіста хаотично столовою ложкою.

Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 40-45 хвилин.

Гарячий сирник посипаю тертим шоколадом. Залишаю в холодильнику на 12 годин.

Прикрашаю за бажанням ще зверху маком.

ЩЕ ДЕСЕРТ: ❤ Великодній сирник – неперевершена смакота! Готуйте одразу дві порції

Смачного!🌿

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Той самий сирник «Циганські стежки» з маком та вишневим пудингом
Ніжний сирник з малиною : смачний десерт від Дарії Цвек