Різнобарвний сирник «Циганські стежки» – легкий у приготуванні та надзвичайно апетитний десерт стане справжньою прикрасою святкового столу або смачним доповненням до чаювання. Дуже часто його печу на великі свята, бо він дуже гарно виглядає у розрізі і викликає у гостей справжнє захоплення! Автором цього чудового сирника є Oksana Holiian.
Трохи історії про сирник
Сирник — (від слова сир) – це власне українська назва улюбленого світового десерту під назвою чізкейк (від англ. Cheesecake) виготовленого з домашнього сиру. Сирник або чізкейки – страва європейської і американської кухонь, що є сирним десертом від сирної запіканки до ніжного сирного суфле. Перші сирники з’явились в Древній Греції. Сирники готують з сирів рікотта, хаварті, маскарпоне, але найчастіше з вершкового сиру. Використовують також цукор, яйця, вершки і фрукти. Суміш цих інгредієнтів викладається на пісочне печиво Сирники (на центральній і східній Україні) — це підсмажені на вершковому маслі (чи на олії) млинці з домашнього сиру та борошна, з додаванням яєць, а також солі,цукру і/або поташу, виходячи з рецепту і/або уподобань кухаря. Зазвичай до столу сирники подають зі сметаною та цукром (цукровою пудрою). Також до сирників подають мед, джеми, варення, тощо.
Інгредієнти:
- домашній сир – 1,5 кг
- 6 яєць
- 250 -280 г масла
- 350 -400 г цукру
- 3 ст. л. манки
- 1,5 ст. л. какао
- 40 г вишневого пудингу
- 80 г сухої макової начинки
Як готувати сирник «Циганські стежки» :
До сиру в чашу блендера додаю яйця, м’яке масло, цукор, манку.
Усе збиваю до рідкої однорідності.
ЩЕ ДЕСЕРТ: ❤Сирник з маком та шоколадним тістом. Ідеальний національний десерт на свято
Ділю масу на 4 рівні частини. До 1 додаю вишневий пудинг, до 2 – мак, а до 3 – какао. 4 частину залишаю, як є.
Форму 24 см на 24см змащую маслом і викладаю по черзі усі види тіста хаотично столовою ложкою.
Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 40-45 хвилин.
Гарячий сирник посипаю тертим шоколадом. Залишаю в холодильнику на 12 годин.
Прикрашаю за бажанням ще зверху маком.
ЩЕ ДЕСЕРТ: ❤ Великодній сирник – неперевершена смакота! Готуйте одразу дві порції
Смачного!🌿