Сирник з маком та шоколадним тістом мега смачний і простий в приготуванні. А головне з доступних інгредієнтів. Тут найсмачніша сирна маса, він навіть кращий за Львівський сирник.
Інгредієнти:
Тісто:
- 450 г борошна
- 2 ч. л. розпушувача
- 2,5 ст. л. какао
- сіль дрібка
- 150 г масла або маргарин
- 130 г сметани
- 130 г цукру
- 0,5 яйця
Сирна начинка:
- 1 кг сиру кисломолочного
- 20 г ванільного цукру
- 250 г цукру
- 4 яйця
- 150 г масла вершкового
- 40 г пудинг або кукурудзяного крохмалю
- 1 ст. л. манки
- 80 г маку
Як готувати сирник з маком та шоколадним тістом:
Спочатку готую тісто. У чаші блендера перебиваю у крихту борошно, розпушувач, какао, сіль та масло. Перекладаю у миску, додаю цукор, сметану та половину яйця. Замішую руками.
Ділю тісто на більшу частину і меншу. Більшу кладу у пакет та відправляю у холодильник на декілька годин, меншу – у морозильну камеру.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Віденський карамельний сирник з чорносливом – такого ще ніхто не їв
Тепер на черзі сирна начинка. У миску до сиру додаю ванільний цукор, цукор, яйця, розтоплене масло, пудинг, манку. Збиваю блендером до однорідності.
Мак попередньо проварюю 15 хвилин, зливаю воду і додаю декілька ложок сирної начинки і перемішую.
У форму 24 на 24 см. викладаю частину тіста на дно, розрівнюю руками.
Викладаю ложкою хаотично сирну і макову масу.
Зверху на терці натираю другу частину тіста з морозильної камери.
Випікаю у розігрітій духовці при температурі 180 градусів 50- 60 хвилин.
Ось такий гарний сирник виходить у розрізі.
Тепер можна порізати на шматочки і частувати друзів та родину.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Великодній сирник – неперевершена смакота! Готуйте одразу дві порції
Смачного!❤💙💛