Приголомшлива скумбрія у бульйоні без автоклаву – смачно так, що немає слів

Дивовижна домашня консервація зі скумбрії настільки смачна, що немає слів, щоб описати. Ця скумбрія у бульйоні без автоклаву виходить дуже ніжна, ароматна. При цьому виходить ціла рибка шматочками, соковита і не така жирненька - словом, ідеальна! Спробуйте приготувати собі про запас - Буде Смачно ❤

Пряна скумбрія у бульйоні без автоклаву просто тане в роті , а процес приготування вимагає мінімум зусиль. Вибирайте свіжоморожену рибу гарної якості, жирну і без пошкоджень, тоді консерви будуть ще смачнішими. Шматочки очищеної скумбрії приправляються спеціями та лавровим листком, заливаються бульйоном і досить довго стерилізуються у воді прямо у баночках. За цей час рибка встигає приготуватися, посуд стає придатним для закрутки консервації про запас.

Підпишись на Країна Рецептів🍝  в Telegram

Інгредієнти:

Для 4 банок по 0,5 л:

  • Скумбрія не потрошена – 3 кг;
  • соль — 1 ч. л. в банку;
  • олія рослинна – 2 ст. л. у банку.

Бульйон:

  • на 1 літр води – голови та хвости від скумбрії;
  • 1 лавровий лист;
  • перець запашний – 3 шт.;
  • перець горошком – 5 шт.;
  • сіль – щіпка;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.

Як готується скумбрія у бульйоні без автоклаву:

Порізати скумбрію на великі шматки, видалити начинки і промити від плівок. Голови та хвости не викидайте – вони підуть на бульйон.

Зябра обов’язково видаліть. Хвости і голови перекладіть у велику каструлю, додайте лавровий лист і велику цибулю, розрізану навпіл, а також спеції. Залийте водою та поставте на вогонь. З моменту закипання варіть бульйон 40 хвилин.

ЩЕ РИБКА: ❤ Як приготувати домашні консерви із скумбрії в автоклаві з овочами в томаті і в маслі

У чисті сухі банки перекладіть порізану скумбрію. Утрамбувати сильно не треба – тоді рибка не втратить форму. У кожну банку всипте сіль і влийте олію.

Бульйон процідіть, злегка остудіть. Теплим бульйоном залийте банки з рибою до верху. Щільно закрийте банки кришками.

Відправте в каструлю, дно якої застелено рушником. Залийте теплою водою вище за кришки на 3-4 см. З моменту закипання стерилізуйте банки протягом 5 годин.

Це довго, але результат повністю виправданий! Через 5 годин залиште банки у воді до повного остигання. Рибна консерва готова!

ЩЕ РИБКА: ❤ Як приготувати домашню тушонку з коропа в духовці.

Така рибка дуже смачна, ароматна, ніжна і ціла! Світ Рецептів бажає вам смачної рибки і Перемоги ❤

Оцініть статтю
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Приголомшлива скумбрія у бульйоні без автоклаву – смачно так, що немає слів
Салат «П’ятихвилинка» — найкраще поєднання продуктів