Пряна скумбрія у бульйоні без автоклаву просто тане в роті , а процес приготування вимагає мінімум зусиль. Вибирайте свіжоморожену рибу гарної якості, жирну і без пошкоджень, тоді консерви будуть ще смачнішими. Шматочки очищеної скумбрії приправляються спеціями та лавровим листком, заливаються бульйоном і досить довго стерилізуються у воді прямо у баночках. За цей час рибка встигає приготуватися, посуд стає придатним для закрутки консервації про запас.
Підпишись на Країна Рецептів в Telegram
Інгредієнти:
Для 4 банок по 0,5 л:
- Скумбрія не потрошена – 3 кг;
- соль — 1 ч. л. в банку;
- олія рослинна – 2 ст. л. у банку.
Бульйон:
- на 1 літр води – голови та хвости від скумбрії;
- 1 лавровий лист;
- перець запашний – 3 шт.;
- перець горошком – 5 шт.;
- сіль – щіпка;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
Як готується скумбрія у бульйоні без автоклаву:
Порізати скумбрію на великі шматки, видалити начинки і промити від плівок. Голови та хвости не викидайте – вони підуть на бульйон.
Зябра обов’язково видаліть. Хвости і голови перекладіть у велику каструлю, додайте лавровий лист і велику цибулю, розрізану навпіл, а також спеції. Залийте водою та поставте на вогонь. З моменту закипання варіть бульйон 40 хвилин.
ЩЕ РИБКА: ❤ Як приготувати домашні консерви із скумбрії в автоклаві з овочами в томаті і в маслі
У чисті сухі банки перекладіть порізану скумбрію. Утрамбувати сильно не треба – тоді рибка не втратить форму. У кожну банку всипте сіль і влийте олію.
Бульйон процідіть, злегка остудіть. Теплим бульйоном залийте банки з рибою до верху. Щільно закрийте банки кришками.
Відправте в каструлю, дно якої застелено рушником. Залийте теплою водою вище за кришки на 3-4 см. З моменту закипання стерилізуйте банки протягом 5 годин.
Це довго, але результат повністю виправданий! Через 5 годин залиште банки у воді до повного остигання. Рибна консерва готова!
ЩЕ РИБКА: ❤ Як приготувати домашню тушонку з коропа в духовці.
Така рибка дуже смачна, ароматна, ніжна і ціла! Світ Рецептів бажає вам смачної рибки і Перемоги ❤