Сам таджин , це глиняний посуд для варіння, схожий на глибоку сковорідку з конусоподібною кришкою з отвором для виходу пари. Сьогодні тажини популярні серед виробників посуду, однак ви можете скористатись для приготування цього рецепта казанком чи гусятницею з товстими стінками, аби страва «томилась» на невеликому вогні.
На 4 особи.
Інгредієнти:
- 2 кабачки
- 2 морквини
- 3 картоплини
- 2 помідори
- 1 цибулина
- 4 курячі стегна
- ¾ склянки води
- суміш прянощів – пів чайної ложки куркуми, ¼ чайної ложки кумину, ¼ чайної ложки паприки, щіпку меленої гвоздики, щіпку меленого мускатного горіха, щіпку меленого коріандру
- оливкова олія
- сіль, перець
Для кускуса:
- кускус – 250г
- шафран – 1 щіпка
- коріандр
- кмин
- курячий бульйон (гарячий) – 360 мл
Як приготувати таджин з куркою:
Обсмажити курку в посуді, в якому готуватимете, до золотистого кольору і розділити на грубі шматки.
Нарізати овочі: цибулю півкружальцями, картоплю на 4 частини, кабачки та моркву нарізати повздовж грубою соломкою.
Додати овочі та суміш прянощів до курки, влити воду, перемішати, посолити, накрити кришкою та готувати на малому вогні не менше години.
Готуємо тепер кускус. Заливаємо окропом кускус і залишаємо запарюватися. Подрібнюємо у ступці коріандр та кумін. Заливаємо шафран невеликою кількістю води. Нарізаємо цибулю півкільцями та обсмажуємо, періодично помішуючи.
Додаємо до цибулі кумін і коріандр, куркуму, мелений імбир та кайенський перець за смаком, розведений у воді шафран та одну паличку кориці. Вливаємо трохи окропу і трохи нудимо під закритою кришкою.
Подаємо курку з овочами та кускусом і поливаємо соусом. Прикрашаємо кінзою та паличкою кориці. Смачного!
Смачного !