Грудка – найпопулярніша і найкорисніша частина курки, яку складно приготувати, щоб вона залишилася соковитою. І сьогоднішній рецепт дозволить зберегти всі соки, готуємо курячі грудки в картопляній шубці! Таке філе ви будете готувати щодня. Ідеально підходить для сімейного обіду або вечері, яка гарантовано зачарує ваші смакові рецептори.
Складові:
М’ясо:
- 2 курячих філе
- сіль – за смаком
- мелений чорний перець – за смаком
Начинка:
- 100 г м’якого масла
- 100 г тертого сиру
- свіжий кріп – за смаком
- сіль – за смаком
- мелений чорний перець – за смаком
Картопляна основа:
- 6-7 картоплин + 500 мл води для заливання
- 1 чайна ложка солі
- 0,5 чайної ложки меленого чорного перцю
- 0,5 чайної ложки куркуми
- 1 яйце
- 2-3 зубчики часнику
- 1 склянка борошна
Інше:
- 30 мл – олія для смаження
Соус:
- 3 столові ложки сметани
- 2 столові ложки майонезу
- 0,5 чайної ложки солі
- 0,5 чайної ложки меленого чорного перцю
- 2 зубчики часнику
- 2 столові ложки подрібненого свіжого кропу
Як готувати курячі грудки в картопляній шубці:
Підготуйте курячі філе та розріжте їх навпіл, потім накрийте плівкою та обережно відбийте. Посипте їх сіллю, чорним меленим перцем та руками втирайте, щоб спеції вбралися.

Пудготуємо начинку. Покладіть м’яке масло в миску, додайте тертий сир і свіжоподрібнений кріп.

Приправте сіллю і меленим чорним перцем – добре перемішайте.
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Куряче філе по-французьки з картоплею і помідорами

Нанесіть отриману начинку на приправлені курячі шніцелі, розмажте виделкою на одній половині і накрийте іншою .

Тепер приступаємо до картопляної основи. Покладіть натерту картоплю в миску, залийте водою, промийте, а потім відіжміть зайву воду.

Потім перекладіть їх в іншу миску і посипте сіллю, меленим чорним перцем і куркумою. Далі розбийте яйця, додайте пропущений через прес часник і борошно – ретельно перемішайте.

На сковороду з розігрітою олією за допомогою ополоника викладіть картопляну основу у формі шніцеля.

Потім покладіть на неї курячі шматочки і знову викладіть картопляну основу так, щоб вона повністю покрила шніцель .

Тепер смажте на слабкому вогні з кожного боку до золотистого кольору.

Нарешті, викладіть смажені шматочки на деко, застелене вологим пергаментом.

Запікайте в попередньо розігрітій духовці 40 хвилин при 180 °C.

У миску для соусу налийте сметану і додайте майонез. Приправте сіллю, меленим чорним перцем, пропущеним через прес часником і свіжоподрібненим кропом – добре перемішайте, і соус готовий!
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Оригінальна запечена страва з курячого філе одразу з гарніром . Буду готувати ще!

Хрусткі шніцелі подавайте зі свіжим салатом, приготовленим з ніжним смачним соусом і, головне, з любов’ю.

Всім смачного ❤








