Це чудова ідея для упакованого ланчу, яка стала досить популярною останнім часом. Така піца-твістер дуже смачна і готується досить просто та швидко. Я розкачую тісто, змащую соусом і посипаю тертим сиром. Потім накриваємо ще одним пластом тіста, далі все нарізається смужками і скручується в рулетики. Можна добавити до булочки і третій пласт, на який насипати терту шинку, запечене або відварене м’ясо або ковбасу.
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти на 12 штук:
Тісто
- молоко 150 грам
- вода 150 грам
- сухі швидкодіючі дріжджі 5 грам
- цукор 25 грам
- сіль 1/2 ч.л.
- рослинна олія 50 грам
- пшеничне борошно 500 грам
Начинка
- моцарела для піци 160 грам
- томатний соус 100 грам
- невеликий пучок петрушки
- жовтки 1 шт.
- молоко 2 ст.л.
Як готується піца-твістер:
Примітки щодо інгредієнтів:
Борошно. Цей рецепт розрахований на звичайне борошно вищого сорту з білком 10,5 г на 100 г. Якщо ви використовуватимете сильніше хлібне борошно, враховуйте, що воно більш вологоємне, а отже, його знадобиться трохи менше за вагою.
Томатний соус. Для начинки підійде соус марінара або простий соус для піци. Якщо у вас немає в запасах цих соусів, ви можете використовувати готовий томатний соус із банки – головне, щоб він був смачним для вас.
Сир. Ідеальний варіант – моцарела для піци, не розсільна. Крім того, підійде напівтвердий сир типу емменталя. У крайньому разі, щось на кшталт “Російського” або “Біловезького”.
Зелень. Тут я використовую петрушку. Ви можете за бажанням додати до складу або замінити петрушку зеленим базиліком.
Дріжджі. У рецепті фігурують сухі дріжджі. У разі заміни зі свіжими дріжджами кладіть їх у тісто втричі більше, ніж вказано сухих.
Готуємо тісто. З’єднуємо теплу воду і молоко. Температура рідини не має перевищувати 45 градусів, у гарячішому середовищі дріжджі загинуть. Висипаємо на поверхню суміші сухі дріжджі та даємо постояти, не розмішуючи, 3-4 хвилини – так дріжджі поступово зволожиться і розмішаються без грудок. Перемішуємо до розчинення дріжджів. Додаємо сіль, цукор і олію. Додаємо 80% від зазначеної в рецепті кількості борошна і починаємо замішувати тісто. У процесі за потреби досипаємо борошно, що залишилося. Тісто має бути м’яким і гладким. У тістомісі заміс займає близько 10 хвилин.
Накриваємо тісто і ставимо підходити. Тісто має збільшитися в об’ємі вдвічі. Залежно від температури в кухні це займе 1-2 години.
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Турецька булочка Погача з сиром у вигляді віночка
Тісто перекладаємо на присипану борошном поверхню, обминаємо і ділимо навпіл. Даємо відпочити 15 хвилин під рушником.
Поки відпочиває тісто, тремо на крупній тертці сир і дрібно рубаємо петрушку.
Тісто розкачуємо у два прямокутники зі сторонами приблизно 35*25 см.
Один пласт намазуємо томатним соусом.
Зверху викладаємо суміш сиру та петрушки.
Накриваємо другим шаром.
За допомогою ножа для піци нарізаємо тісто на 24 смужки.
Складаємо смужки одна на одну попарно.
Потім закручуємо їх, злегка розтягуючи в довжину. Кладемо на деко, застелене пергаментом або силіконовим килимком.
Залишаємо на 15-20 хвилин, у цей час гріємо духовку до 200 градусів. Перед відправленням у духовку змащуємо твістери сумішшю жовтка і молока. Випікаємо близько 15-20 хвилин до рум’яної скоринки. Найсмачніші ці булочки в теплому вигляді.
ЩЕ ПІЦА: ❤ Піца «Капрезе» підкорить вас простотою приготування
Смачного ❤