Квас із квітів бузини з лимоном: користь, шкода, рецепт освіжаючого напою

Готуємо оригінальний, смачний, газований і підбадьорливий  квас із квітів бузини з лимоном! Цей охолоджувальний напій, для приготування якого вам знадобляться суцвіття чорної бузини, має неймовірний квітковий аромат, та й у смаку яскраво чути квіткові нотки. Такого напою не купиш у магазині, зате його легко можна приготувати в домашніх умовах. Солодка і, що важливо, корисна шипучка з натуральних інгредієнтів сподобається всім!

Пропоную приготувати квас із квітів бузини Квас настоюється досить довго – 5 днів, але в результаті ви отримаєте ігристий напій із цікавим смаком. Після приготування квас слід розлити по пляшках, щільно закупорити і поставити для зберігання в холодильник або льох. Намагатися під час зберігання пляшки не збовтувати, оскільки вони можуть вистрілити. Випити готовий квас бажано до тижня. Він смачний, освіжаючий і корисний. Бузина дуже цінується фітотерапевтами за потужну цілющу силу і багатий вітамінно-мінеральний склад.

Країна Рецептів🍋 в Telegram

Напій з бузини: користь і шкода

Квас — це напій, отриманий завдяки бродінню натуральних продуктів. Він добре тамує спрагу та позитивно впливає на здоров’я. Квас із квітів бузини — один з варіантів отримати смачний освіжувальний напій. У чому його користь?

  1. Містить лактобактерії, які поліпшують мікрофлору кишківника. Це сприяє нормальному травленню, підвищує опірність інфекціям і стресу.
  2. Має протизапальні та противірусні властивості завдяки вітаміну С та флавоноїдам, зокрема кверцетину. Допомагає полегшити перебіг вірусних захворювань. У довгостроковій перспективі зменшує ризик виникнення ряду серцево-судинних та онкологічних захворювань.
  3. Зменшує ризик утворення тромбів і атеросклерозу. Сприяє нормальній роботі кровоносної системи.
  4. Має сечогінну дію. Завдяки цьому може бути корисним при гострій нирковій недостатності та хронічних захворюваннях нирок.
  5. Поліпшує роботу печінки, зокрема сприяє її інтоксикації.

Кому не можна пити цей квас? Тим, хто має алергію на цвіт бузини чорної, загострення сечокам’яної хвороби, нефрит, нефроз, аденому простати. Враховуючи, що квас є продуктом бродіння, не слід пити його надто багато за раз. Особливо це стосується вагітних і дітей.

Інгредієнти:

  • 10 літрів води,
  • квіти бузини – близько 150 грамів (це 35-40 квіток середньої величини),
  • 1 кілограм цукру,
  • 2 лимони.

Як готувати квас із квітів бузини:

Для приготування знадобляться суцвіття чорної бузини з відкритими квітами. Вони мають бути без комах, але з пилком. Пилок не потрібно струшувати, а тим паче змивати. Збирати цвіт слід за сухої погоди в екологічно чистих місцях, зокрема на достатній відстані від автомобільних доріг.

Можна готувати квас з бузини на 10 літрів води у відрі чи великій каструлі. Інгредієнти та пропорції ті самі. Квіти переберіть і видаліть комашки, якщо вони там є.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Божественний напій із пелюсток троянд 🌹. Ароматно, смачно, просто і дуже корисно

Банку на 3 л повністю заповнити суцвіттями бузини, але не ущільнювати.

На кружальця поріжте лимон.

Додати 1 лимон або чайну ложку без гірки лимонної кислоти.

Розчинити 150–200 г цукру у чистій некип’яченій воді.

Залити отриманий розчин з цукром у банку так, щоб залишилося трохи вільного місця. Вода має бути кімнатної температури. Накрити марлею та залишити у кімнаті. За бажання можна також додати у цей квас м’яту, а ще повністю чи частково замінити лимон на лайм. Через 5 днів напій буде готовий. Зверніть увагу, що квіти у процесі бродіння можуть спливати, тому їх потрібно періодично занурювати.

Квас процідити через сито а потом через марлю. Готовий квас проціджують і переливають у пластикові пляшки. Важливо заповнювати пляшку лише на ¾ і стиснути її перед закручуванням, щоб вийшло повітря.

Так у пляшці залишиться місце для вуглекислого газу, який буде виділятися. Пляшки зберігають у холодильнику не більше 3-4 діб. Коли з’являться ось такі газові пухірці, то квас готовий до поживання.

Цей незвичайний рецепт приготування квасу вас точно приємно здивує!

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Домашній мультивітамінний сік із фруктів та овочів на зиму

Квас готується із суцвіть бузини, має гарний колір, а за смаком чимось нагадує ігристе шампанське! Спробуйте приготувати його раз і вам захочеться робити його знову і знову! Не прогавте цвіт бузини і готуйте з любов’ю ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Квас із квітів бузини з лимоном: користь, шкода, рецепт освіжаючого напою
Листковий салат із курки з часником, ананасами та яйцями