Такий напій із пелюсток троянд. прикрасить будь-яке свято, а також здивує всіх гостей і близьких. І всі випрошуватимуть рецепт, будьте певні. Тому що ніхто такого не пробував жодного разу в житті. Це рецепт із Туреччини. Можливо, дехто пробував варення з пелюсток троянд, це теж дуже смачно. А ось напій – навряд чи. Хоча готується він дуже швидко і просто.
Країна Рецептів у Telegram
Складові:
- Пелюстки троянди – 500 г (на кожну пляшку по 50 г)
- Цукор – на кожну пляшку по 80 г.
- Лимонна кислота – на кожну пляшку по 2 г.
- Окріп
Як приготувати напій із пелюсток троянд:
Цей сорт називають чайною трояндою або запашною трояндою. Пелюстки в неї дуже ніжні та ароматні. Колір їх може бути від ніжно рожевого до темно-бордового.
Очистити бутони троянд від зайвого, і залишити тільки пелюстки.
Чиста, суха скляна пляшка (простерилізована заздалегідь) – 1 л.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Пелюстки чайної троянди перетерті з цукром на зиму для випічки та лікування
Наповніть кожну пляшку приблизно 50 г квіткових пелюсток.
Далі у кожну пляшку додаємо лимонну кислоту – на кожну пляшку по 2 г.
Всипаємо цукор – на кожну пляшку по 80 г.
Заливаємо окропом.
Щільно закриваємо кришки.
Залишіть до охолодження (20-24 години).
Я кутаю пляшки під плед.
У нас його п’ють як смачний напій, і як ліки від хвороб серця – ще мою прабабуся варила цей напій і розказувала, що від дуже корисний при проблемах із серцем. Можемо зберігати у прохолодному місці протягом року. А це з блідно-рожевої троянди такий же напій.
Кришки банок мають бути щільно закриті! У жодному разі не повинно потрапляти повітря! Якщо не дотримуватись цих правил, то напій із пелюсток троянд може зіпсуватися.
ЩЕ РЕЦЕПТИК: ❤ Щороку закриваю апельсиновий “Мохіто” з будь-якими ягодами на зиму
Бажаю приємних приготувань та смачного вам! друзі, якщо вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! і окрема подяка за ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!❤