Такий спосіб завжди виручає, коли немає часу на приготування, але дуже хочеться подати до столу смачний торт. Всі, хто пробують цей незвичайний торт без випічки з пряників, думають, що він приготований з коржів, які випікали. Крем для нього можна готувати будь-який за смаком, але він не має бути дуже густим і солодким.
Підписуйтесь на – Країна Рецептів 🍝 в Телеграм
Інгредієнти:
- 450 гр. пряники
- 400 гр. сиру м’якого
- 3 ст.л. згущене молоко
- 50 гр. горіхів волоських
Як приготувати торт з пряників без випічки
Для крему можна купити готовий вершковий сир або приготувати його в домашніх умовах з 2 пакетів ряжанки. Смак у нього виходить відмінний, він ще й набагато дешевший. Ряжанку (1 кг) в пакетах заморожуємо в морозильній камері (3-4 години), потім видаляємо плівку. Розміщуємо на марлі (кілька шарів) і викладаємо до друшляка.
Даємо відтанути на столі 8-12 годин і вершковий сир зі смаком топленого молока готовий. Ряжанку можна замінити на кефір. Якщо немає стільки часу, то просто купуємо готовий вершковий сир.
ЩЕ РЕЦЕПТИК: ❤ Чорничний мусовий торт “Лісова ягода” із дзеркальною глазур’ю
Сир перекладаємо до миски, додаємо варене згущене молоко і добре збиваємо. Згущеного молока не треба додавати багато, бо пряники і так солодкі. Крем виходить з кислинкою.
Пряники для торта можна брати м’ятні або шоколадні, як в нашому випадку. Розрізаємо пряники на 3 частини. Один пряник залишаємо.
Крем виходить не дуже густим. Миску вистилаємо харчовою плівкою, змащуємо кремом і починаємо викладати пряники. У порожнечі додаємо невеликі шматочки.
Пряники змащуємо кремом і додаємо подрібнені горіхи.
Повторюємо шари, поки не закінчаться пряники.
Змащуємо останній шар пряників кремом (2 ст. л. залишаємо) і вкриваємо плівкою. Даємо настоятися в холодильнику 4 години.
Потім плівку розкриваємо. Пряник, який залишився перетворюємо пальцями на крихту, половину крихти розміщуємо на торті. Вкриваємо його тарілкою або сервірувальною дошкою, перевертаємо, видаляємо плівку, змащуємо залишками крему і посипаємо крихтою.
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Дуже смачний пляцок “Маркіза” на горіховому безе з шоколадним та заварним кремом із пудингу
Торт без випічки з пряників виходить дуже ніжний та ароматний. Кисленький крем з вершкового сиру, горіхи і солодкі пряники – це дуже смачно. Смачного вам тортика! ❤