Легкий, швидкий, на святковий стіл, для всієї родини! Десерт чорнослив фарширований горіхами під сметанним кремом – рецепт простої, але дуже ефектної страви, яка підійде як завершення будь-якого застілля. Цей десерт не тільки смачний, але ще й дуже корисний. Пропоную вам згадати неповторний і оригінальний смак цього десерту.
До речі, як соус замість домашніх вершків (за класичним рецептом) чудово підійде і збита з цукром сметана. Якщо не до душі аромат копченої сливи, купіть сушену.
Інгредієнти:
- чорнослив – 300 гр.
- сметана або вершки – 300мл
- цукор або пудра – 5 ст.л. або по смаку
- горіхи – 100 гр.
Як приготувати чорнослив фарширований горіхами :
Для приготування десерту мені знадобилися такі інгредієнти: чорнослив, сметана, цукор або цукрова пудра і волоські горіхи.
Спочатку необхідно чорнослив залити теплою водою і залишити настоюватися.
Волоські горіхи висипаємо на пательню й обсмажуємо, ретельно перемішуючи, щоб не підгоріли й рівномірно обсмажилися.
ЩЕ ДЕСЕРТ: ❤ Віденський карамельний сирник з чорносливом – такого ще ніхто не їв
Смаженим горіхам даємо повністю охолонути й очищаємо їх максимально від лушпиння.
У миску вливаємо сметану і додаємо 5 столових ложок цукру, збиваємо міксером. Якщо сметана домашня, то довго не збивайте, щоб не вийшло масло.
Тепер приступаємо до складання десерту. Якщо у вас у чорносливі були кісточки, їх потрібно вийняти. Якщо не було, то просто злийте воду через друшляк. Викладаємо на паперовий рушник, щоб забрати зайву вологу.
Начиняємо чорнослив горіхом.
У скляну ємність налити трохи сметани. Готові чорнослив викладаємо в сметану, коли готовий перший шар чорносливу, поливаємо його сметаною.
Таким чином начиняємо чорнослив горіхами і поливаємо сметаною, поки не зробимо весь чорнослив.
Готову страву зверху прикрасити горіхами. Дати настоятися 1 годину і можна подавати на стіл. Сметана просочує чорнослив і виходить дуже ніжний і приємний смак. Зверху можна прикрасити подрібненими горішками або тертим шоколадом.
Якщо ви хочете подати чорнослив до столу для гостей, то його краще викладати на плоску тарілку, блюдо. Не кладіть ягоди впритул, залишайте невеликі проміжки. Після цього слід залити сметаною заготовки так, щоб повністю покрити весь чорнослив. Залишиться тільки поставити готову страву в прохолодне місце або в холодильник, дати постояти та просочитися протягом кількох годин.
ЩЕ ДЕСЕРТ: ❤ Рецепт класичного моті з рисового борошна в домашніх умовах
А ще можна зробити такий десерт порційно для кожного гостя у невеликих креманках. То ж вам вибирати, який варіант підходить більше всього.
Чорнослив зі сметаною та волоськими горіхами – сподобається і дорослим, і дітям. Готується легко. Інгредієнти прості, процес приготування не трудомісткий. Порадуйте своїх близьких і друзів корисним, смачним і оригінальним десертом. Готуйте з любов’ю! ❤