Суп з курки з локшиною відноситься не тільки до однієї з найсмачніших перших страв, але і корисних, особливо в тому випадку, якщо у вас є домашня курочка, вирощена на натуральному кормі. Ну вже якщо такої можливості немає, то беріть стегна та філе.
Інгредієнти:
- курка;
- цибуля та морква по 1 шт;
- картопля, 2 шт;
- олія рослинна, 3 ст.л;
- вода, 2 л;
- яйце, 1 шт;
- молоко, 50 мл;
- борошно, близько 5 ст.
- сметану, варені яйця, зелень, перець.
Як приготувати суп з курки:
Відварюємо курку до готовності. Бажано звичайно домашню, якщо є така можливість купити. Овочі дрібно ріжемо, картоплю нарізаємо кубиками. Пасеруємо цибулю і моркву на олії.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Картопляний суп з куркою та галушками
Виймаємо з бульйону м’ясо і закладаємо цибулю з морквою та картоплю. М’ясо розбираємо на шматочки, прибираємо кістки та повертаємо назад у каструлю.
Яйце з молоком перемішуємо і всипаємо борошно, перемішуємо. Тісто буде густим. Як для оладок. Перекладаємо в пакет та відрізаємо у нього куточок. Суп солимо і перчимо, кладемо лавровий лист, перемішуємо.
Видавлюємо з пакета тісто і перемішуємо суп, щоб локшина не склеювалася. Варимо 5 хвилин, потім додаємо рубану зелень, варимо пару хвилин і подаємо до столу.
Як добавку ви можете порубати варені яйця, покласти шматочок вершкового масла або сметану, ложку вершків.
Приємного всім апетиту!