Складові:
Для млинців:
- Борошно – 130-150 г
- Кефір – 200 мл
- Вода (окріп) – 150 мл
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 2 ст. ложки
- Сіль – 1/4 ч. ложки
- Сода – 1/2 ч. ложки
- Олія – 2 ст. ложки + для смаження за необхідності
Для макової начинки:
- Мак сухий – 125 г
- Мед – 3 ст. ложки
- Молоко – 100 мл
- Апельсин (цедра) – за смаком
Для шоколадного соусу:
- Шоколад чорний – 40 г
- Молоко – 2 ст. ложки
- Олія вершкове – 20 г
Як приготувати млинці на кефірі:
Підготувати всі необхідні інгредієнти для приготування млинців на кефірі.У кефір кімнатної температури (або підігрітий) всипати соду, перемішати та залишити на 10 хвилин. В іншу миску розбити яйця, додати цукор та сіль. Збити все разом віночком у пишну масу.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Налисники з сиром запечені у вершках
Влити до яєчної суміші кефір із содою, перемішати. Поступово всипаючи борошно, замісити віночком тісто. Тісто має вийти трохи густішим, ніж на звичайні млинці, тому що нам належить ще додати в нього воду.
Влити в тісто олію, перемішати. Накрити миску чистим рушником і залишити тісто в теплому місці на 20 хвилин, а тим часом закип’ятити воду в чайнику або іншим способом. Через 20 хвилин влити в тісто окріп, ретельно перемішати і можна починати смажити млинці.
Сковороду добре розігріти і, якщо необхідно, змастити невеликою кількістю олії. У центр розігрітої сковороди влити порцію тесту млинця. Швидкими круговими рухами розподілити тісто по дну. Смажити млинці на середньому вогні по 1 хвилині з кожного боку. Готові млинці на кефірі складати чаркою.
Підготувати інгредієнти для виготовлення макової начинки. У невеликому сотейнику нагріти молоко до кипіння. Всипати в молоко мак і варити 10 хвилин постійно помішуючи. Зняти мак із вогню, відкинути на сито, щоб стекла рідина. Додати мед, перемішати та остудити. З апельсина зняти цедру і додати в макову начинку.
Макову начинку рівномірним шаром викласти на млинець. Згорнути млинець рулетом.
Таким чином приготувати необхідну кількість млинців із маковою начинкою.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Начинки для млинців: 50 рецептів на будь-який смак
Підготувати інгредієнти для приготування соусу. Розтопити шоколад на водяній бані. Додати вершкове масло та молоко, розмішати до однорідності та зняти з вогню. Шоколадний соус остудити.
Млинці з маковою начинкою викласти на тарілку та подавати, поливаючи шоколадним соусом.
Смачного!