Красивий і простий в приготуванні пляцок “Волове око”

Друзі, ви просили побільше рецептів без клопоту, тримайте – пляцок "Волове око" , який печеться одним коржем, без крему і клопоту! Продовжуємо ділитися рецептами весільних господинь. Сьогодні маємо великий ісмачний пляцок з кисломолочним сиром, вишнями, маком і шоколадними кульками. Хай смакує на здоров’я!

Такий пляцок “Волове око” готувати одне задоволення. Тому що часу на його приготування піде зовсім мало, не так як на звичайні бісквітні пляцки з кремом та всілякими прослойками. Але  від того він не стане меньш смачним. Навпаки, він зачаровую поєданням коржів та начинки і солодким желе.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

Тісто:

  • жовтки – 4 шт.
  • цукор – 200 гр.
  • розтоплене вершкове масло – 200 гр.
  • борошно – 600 гр.
  • сметана – 100 гр.
  • смалець – 100 гр.
  • какао – 20 гр.
  • розпушувач – 10 гр.

Сирна маса:

  • кисломолочний сир – 500 гр.
  • цукор – 100 гр.
  • яйця – 2 шт.
  • сметана – 100 гр.
  • манна крупа – 20 гр.

Макова маса:

  • білки – 4 шт.
  • цукор – 150 гр.
  • мак – 30 гр.

Додатково:

  • вишні – 200 гр.
  • кокосова стружка – 50 гр.
  • желе 1 пачка + гаряча вода

Приготування:

До жовтків додаю цукор і збиваю міксером до пишної маси.

Додаю розтоплене вершкове масло, смалець, сметану та замішую міксером.

Тоді всипаю борошно та розпушувач та замішую руками тісто. Ділю тісто на 3 рівні частини. Одну частину кладу в холодильник, а другу – у морозильну камеру.

ЩЕ ПЛЯЦОК: ❤ “Медово-маковий” пляцок – ароматний, ніжний і неймовірно смачний

До третьої частини тіста додаю какао і замішую руками шоколадне тісто.

Розкачую шоколадне тісто і вирізаю кружечки, посипаю кокосовою стружкою та викладаю вишні. Формую кульки.

Тісто з холодильника розкачую до розміру форми 35 – 25 см. У форму кладу пергамент та тісто, роблю бортики.

До сиру додаю яйця, цукор, манну крупу та сметану. За бажанням можна додати ще ванільний цукор. Збиваю блендером до однорідності.

Виливаю сирну масу у форму та викладаю шоколадні кульки.

Збиваю міксером білки з цукром до пишно маси. Додаю мак та перемішую.

Викладаю макову масу у форму.

Тісто з морозильної камери натираю на терці та викладаю поверх ще шоколадні кульки. Випікаю у розігрітій духовці до 160 градусів 1 годину.

Желе заливаю гарячою водою, на 50-100 мл. даю води менше, ніж зазначено на упаковці. Перемішую та залишаю застигати.

На охолоджений пляцок викладаю желе і розрівнюю рівномірно по поверхні.

Тепер ставлю у холодильник на декілька хвилин.

Нарізаю наш гарний пляцок і запрошую всіх до столу!

ЩЕ ПЛЯЦОК: ❤ Найкращий пляцок “Кора дуба” з персиками – знаменита випічка Західної України

Усім бажаю гарної випічки та хорошого настрою.Бережіть себе і своїх рідних. Всім смачного 💙💛

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Красивий і простий в приготуванні пляцок “Волове око”
Торт без випічки з пряників та оригінального крему з ряжанки