Запечений болгарський перець на зиму

Хочу поділитися з вами найсмачнішим рецептом, як приготувати болгарський запечений перець на зиму. Це оригінальна страва, яку в літній період нерідко можна зустріти на столах у всіх любителів цього корисного овоча. Перчик просто бомба-він гарний у будь-яку пору року. Влітку його можна готувати хоч щодня. А ще заготувати про запас, і побільше!

Для того щоб закрити болгарський запечений перець на зиму, нам знадобиться м’ясистий солодкий болгарський перець. Можна взяти будь-який сорт, зелень та часник. Крім перцю нам потрібні будуть сіль, оцет і рослинна олія. Страва дуже смачна і досить проста в приготуванні. Я покажу, як я роблю заготівлі двома способами. Перший спосіб це перець запікається і шматочками закривається в банки. Другий спосіб – це перчик буде в банку цілий, та ще й з хвостиками. Саме цей спосіб завжди вітається, як закуска у будь-якому гулянні.

Складові:

  • перець болгарський – 12 шт;
  • часник – 12 зуб.;
  • оцет столовий – 2 ст.л;
  • олія рослинна – 6 ст.л;
  • сіль – 2 ст.л
  • зелень будь-яка за бажанням – кріп, або петрушка, селера
  • гірчиця у зернах – 0.5 ч.л. у банку за бажанням

Як приготувати болгарський перець на зиму:

Перець вимити і розкласти на листі, застеленому фольгою або просто на решітці. Зелень можете використовувати будь-яку, смак перцю буде різним. Так що вибирайте на свій розсуд.

Можна навіть запекти на грилі. Якщо немає фольги, покладіть папір для випічки. Запікати близько 30 хвилин при температурі 220 º C до м’якості.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:  Мариновані баклажани в соусі з перцю, зелені та часнику на зиму.

Готовий перець скласти в поліетиленовий пакет, зав’язати пакет і залишити перець на 30 хвилин . Тоді шкірка легко зніматиметься.

Очистити печений перець від шкірки. Видалити насіння (сік із перців злити в окрему миску, він нам знадобиться для маринаду).

Тепер можна розрізати кожен перчик на смужки бажаної ширини (залежно від того, які страви ви плануєте готувати з печеним перцем).Або покласти в банку цілим разом із кінчиком. Так мені подобається найбільше.

Приготувати маринад. Часник очистити і дрібно порубати або нарізати пелюстками. Зелень вимити, обсушити паперовими рушниками та порубати. У чисту миску злити сік від печеного перцю, додати оцет, сіль, цукор (за бажанням і за смаком), рубану зелень, часник та олію

На дно чистої простерилізованої банки покласти 0,5 ч. л. горошин перцю (я брала суміш перців).


Укласти смужки печеного перцю або цілий перець, поливаючи шари перцю підготовленим маринадом, щоб часник із зеленню рівномірно розподілилися по всій висоті банки. На дно великої каструлі покласти рушник, поставити банки і акуратно налити воду, щоб вона доходила до плічок банок (стежте за тим, щоб вода не потрапляла в самі банки).

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Купую моркву кілограмами і готую швидку, але найсмачнішу моркву по-корейськи

Банки прикрити прокип’яченими кришками, але щільно не закручувати. Довести воду в каструлі до кипіння (кипіння повинне бути помірним і не повинно бути бурхливим) і стерилізувати банки з перцем близько 15 хвилин для 0,5-0,7 літрових.

Акуратно вийняти банки з каструлі та герметично закрити кришками. Перевернути банки вгору дном і прибрати під плед до повного остигання. Потім прибрати у прохолодне місце для тривалого зберігання.

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Запечений болгарський перець на зиму
“Медово-маковий” пляцок – ароматний, ніжний і неймовірно смачний