Фарширована цибуля – тепер будете готувати завжди

Фарширована цибуля – надзвичайно смачна страва. Вона справді нагадує голубці чи вірменську долму, лише у цибульній обгортці. Рецепт дуже простий, але результат мене та моїх рідних приємно здивував. Спробуйте і ви, це дуже смачно!

Тепер в мене в меню буде не тільки фарширований болгарський перець, а й фарширована цибуля. Жодної гіркоти в цій страві вже не залишається, цибуля стає дуже м’якою і зберігає всередині набагато більше соку, роблячи начинку ніжною.

Інгредієнти:

  • Цибуля – 9 шт.
  • Рис – 400 г
  • Петрушка – за смаком
  • Яловичий фарш – 200 г
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Оливкова олія – 50 мл
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Чорний перець (мелений) – 1 ч. л.
  • Чебрець – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вода – 800 мл

Як готується фарширована цибуля :

Промийте та замочіть рис у кип’яченій воді на 20 хвилин. Очистіть цибулю від лушпиння. Одну цибулину відкладіть убік – вона знадобиться для приготування начинки. В решті акуратно зробіть бічний надріз до середини.

Перекладіть цибулини в каструлю і залийте водою так, щоб вона повністю покрила. Варити на помірному вогні 20 хвилин. Після цього часу перекладіть варені цибулини на тарілку і дайте їм охолонути.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Бабуся навчила: здивувала всіх! Смачна страва з простих продуктів

Далі приступайте до приготування начинки. Подрібніть цибулю та петрушку, з’єднайте з фаршем. Додати 1 ст. л. томатної пасти, 25 мл оливкової олії, спеції та сіль. Потім всипте рис і добре перемішайте.

Розділіть цибулини по шарам (на пелюстки). У кожен покладіть по чайній ложці фаршу і загорніть. Розкладіть заготовки у великій каструлі.

Приготуйте соус. Для цього змішайте 1 ст. л. томатної пасти, 25 мл оливкової олії та 800 мл питної води.

Залийте фаршировану цибулю соусом. Накрийте тарілкою заготовки, потім готуйте під кришкою на повільному вогні 50 хвилин.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Фаршировані помідори м’ясом та баклажанами

Навіть люди, які не люблять варену цибулю, спробувавши цибулеві голубці, докорінно змінюють своє ставлення.

Приготовлений таким чином овоч зазвичай подобається всім. Спробуйте обов’язково, це смачно !

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Фарширована цибуля – тепер будете готувати завжди
Печиво “Персики” із сирним кремом – новий смак випічки з дитинства