Бефстроганов з курки: ділюсь рецептом вечері за 15 хвилин

Сьогодні хочу поділитися з вами швидким варіантом вечері, на яку я витрачаю не більше 15 хвилин, це бефстроганов з курки. Підсмажені з цибулею й овочами шматочки м’яса виходять ніжними і м’якими. А особливий аромат і смак додасть спеціальний фірмовий соус. Це дуже смачно, раджу спробувати!

Бефстроганов з курки – варіація на тему класичного бефстроганова, який, як відомо, робиться з яловичини. Однак з курки ця страва готується швидше, а виходить ніжніше. Основними інгредієнтами страви є м’ясо, овочі та сметана.   Щоб приготувати бефстроганов з курки, краще вибирати охолоджене філе. Воно містить менше води і економить витрати часу.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка філе – 500 гр.
  • Помідори – 300–400 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Сметана – 2–4 ст.л.
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Чорний перець – за смаком
  • Соняшникова олія – 3-4 ст.л.

Як приготувати бефстроганов з курки:

Курячі грудки наріжемо на пластинки і відбиваємо молоточком.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Приголомшиві рулетики з кабачків та фаршу на сковороді

Поріжемо на тонкі смужки.

Цибулю поріжемо кубиками і змішаємо з борошном.

Свіжі помідори натираємо на великій тертці тримаючись за шкірку, вона нам не знадобиться. Повинне вийти таке помідорне пюре.

Спочатку обсмажимо курячу грудку на невеликій кількості олії, без солі та спецій.

Додаємо цибулю обвалену в борошні, смажимо ще 2 хвилини. Добавляаємо моркву і смажимо все разом ще 2-3 хвилини. Потім додаємо пюре та спеції: сіль, чорний перець.

Тепер наливаємо 200 мл води і тушкуємо до готовності цибулі. В кінці додамо сметану та часник.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Фарширована куряча грудка «Мозаїка» – соковита та ніжна м’ясна закуска

Прокип’ятимо 2 хвилини і вимикаємо.

Подаємо з будь-яким гарніром. Дуже смачно виходить з рисом або картопляним пюре.

Оцініть статтю
( 2 оцінки, середнє 3 з 5 )
Світ рецептів
Бефстроганов з курки: ділюсь рецептом вечері за 15 хвилин
Турецьке листкове тісто смачніше дріжджового! Просто зануріть його у вершкове або рослинне масло