Пиріг з відривними булочками, які з’їдаються за хвилину. Ніколи не залишаються на другий день

Один із найпопулярніших рецептів випічки, принаймні у нас у родині. Пиріг з відривними булочками, які з'їдають за хвилину. Ніколи не пробувала їх наступного дня. Булочки виходять повітряні та пухові. Дуже рекомендую хоча б один раз спробувати спекти такий пиріг і ви закохаєтеся в нього так само, як і я. Готуйте на здоров'я та із задоволенням!

Без сумніву, це найкращий пиріг з відривними булочками. Але сам рецепт настільки простий, що ви більше не поставите питання як приготувати булочки просто і смачно. Так, його приготування змусить вас трішки повозитися на кухні, але повірте, це того варте!

Інгредієнти

  • 500 г борошна
  • 20 г дріжджів
  • 200 – 250 мл молока
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 ложка цукру
  • 5 столових ложок олії

Для змащування тіста

  • розм’якшеного масла або маргарину

На булочку

  • 1  яєчний жовток
  •  1-2 ст.л. кунжут

Як пекти пиріг з відривними булочками

Готуємо всі інгредієнти для тіста. Дріжджі для замішування я використовую пресовані, ви можете взяти і сухі. Молоко та олія повинні бути теплими. Насипте борошно в ємність, зробіть поглиблення, додайте дріжджі, цукор і трохи теплого молока і дайте піднятися. У дріжджі всипати сіль, олію та решту молока і замісити тісто. Добре вимішуйте, щоб вийшло гладке тісто, яке не прилипає до рук.

Залишити тісто в теплому місці для підйому. Готове тісто обминаємо. Отримане тісто вимісити на присипаній борошном робочій поверхні, розділити на 5 рівних частин і з кожної сформувати кульку. Залиште на 10 хв. відпочивати.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: 🌺 Ось чому мої булочки пишні та повітряні. Я просто додаю в тісто оцет

Розкачайте кожну кульку до розміру неглибокої тарілки. 4 кульки змастіть розм’якшеним маргарином або маслом і покладіть одну на другу. Зверху покладіть п’яту, не змащену маслом.

Потім розкачайте все тісто в коло діаметром до 45 см. Виріжте з кола кільце шириною приблизно 2-3 см.

Круг, що залишився, розріжте на 16 рівних частин.

Скрутіть, але не як зазвичай на рогалики, а так, щоб йти прямо по одній стороні трикутника. Розкладіть у форму, змащену олією або маргарином, ширшою стороною вздовж краю.

Форма, в якій я пекла, має діаметр 26 см. Розріжте кільце на 4 рівні частини, зробіть трояндочки і помістіть в середину форми.

Залишити в теплому місці для підйому, змастити збитим жовтком, посипати кунжутом і запікати при 200 С, коли почне підрум’янюватися, зменшити до 180 і випікати до кінця, приблизно 45 хв.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: 🌺 Японський молочний хліб «Хоккайдо» готуємо на борошняній заварці

 Невелика порада  при випічці, оскільки тісто замішується на молоці, воно швидко підрум’янюється. Пиріг можна захистити алюмінієвою фольгою або папером для випікання, коли він трохи пропечеться і почне підрум’янюватися, просто покладіть на нього фольгу, не притискайте її до форми.

Коли пиріг  з відривними булочками спечеться, необхідно вийняти його з духовки і буквально на кілька хвилин накрити рушником.

Ну а потім смакуйте на здоров’я🌺
Оцініть статтю
( 16 оцінок, середнє 4 з 5 )
Світ рецептів
Пиріг з відривними булочками, які з’їдаються за хвилину. Ніколи не залишаються на другий день
Печінка по-строганівськи