Печиво “Шишки” з начинкою з фініків і горіхів – вразить виглядом та смаком

Приголомшливе печиво "Шишки" з начинкою з фініків і горіхів до святкового столу, яке неймовірно просто і легко приготувати. Печиво виходить дуже смачним, у нього ніжне, розсипчасте тісто і солодка начинка з фініків з горішками. Печиво дуже реалістичне і дійсно на вигляд нагадує шишки. Окрім привабливого зовнішнього вигляду, печиво виходить дуже смачне та м'яке.

Печиво Шишки з пісочного тіста з начинкою з фініків і горіхів до свята можна спекти заздалегідь – воно доволі довго зберігається, а можна подарувати його як солодкий подарунок. Приготуйте печиво гарної форми, використовуючи звичайну товкачку для картоплі. Це дуже простий, але практичний трюк для створення незвичайної випічки!

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне 300 гр
  • Масло вершкове 100 гр
  • Сіль 1 щіпка
  • Сметана 20% 100 гр
  • Яєчний жовток 2 шт
  • Розпушувач 1 ч.л (без верху)
  • Фініки 12-13 шт
  • Мигдаль солодкий (або волоські горіхи) 100 гр

Додатково

  • Цукрова пудра

Як приготувати печиво “Шишки” з начинкою:

У миску просіюємо борошно і додаємо вершкове масло кімнатної температури. Перетираємо руками в крихту.

У крихті робимо поглиблення і додаємо сіль, яєчні жовтки, сметану і розпушувач. замішуємо м’яке пісочне тісто, що не липне до рук.

ЩЕ ПЕЧИВО: ❤ Листкове пісочне печиво з дуже цікавою лимонною начинкою

Тісто загортаємо в пакет і даємо відпочити 15 хвилин.

Фініки розрізаємо вздовж по одній стороні та видаляємо кісточку. Начиняємо фініки мигдалем або волоськими горіхами.

Тісто ділимо на 12-13 частин і скачуємо в рівні кульки.

Кожен шматочок тіста спочатку за допомогою пальців розминаємо в невеликий коржик, а потім притискаємо товкачем для картоплі, так, щоб чітко відбився малюнок крізь отвори.

Акуратно знімаємо заготовку з товкача, перевертаємо малюнком на долоню і кладемо фарширований горіхами фінік. Защипуємо як пиріжок, намагаючись не пошкодити структуру малюнка.

Печиво перекладаємо на деко, застелене пергаментним папером, і випікаємо в заздалегідь розігрітій до 190°С духовці протягом 15-20 хвилин до золотистого кольору.

Готове печиво охолоджуємо і перекладаємо на блюдо.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Ніжне бісквітне печиво з маком та апельсиновим джемом

Посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

Шоколадне печиво «Шишки» з нашого телеграм каналу – приєднуйся ❤

Складові:

  •  100 гр вершкового масло
  • 50 мл олії
  • 90 гр цукрової пудри
  • 1 яйце
  • 270 гр борошна
  •  25 гр какао
  •  0,5 ч. л. розпушувача
  • цукрова пудра для посипки)

Випікати в духовці 15 хвилин при 180 градусах).Приємного чаювання! ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Печиво “Шишки” з начинкою з фініків і горіхів – вразить виглядом та смаком
Чудовий рулет з маком – пухке запашне тісто і багато смачної начинки