Багато хто любить лимонну випічку. Сьогодні розповім і покажу, як приготувати листкове пісочне печиво з незвичною лимонною начинкою Дуже смачна випічка, тісто просто тане в роті, а начинка – вища за всілякі похвали! Під час приготування печива варто звернути увагу на заміс тіста, важливо не “забити” його борошном. Тому борошно необхідно додавати частинами і щоразу добре розмішувати.
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
Тісто:
- Борошно пшеничне 400 гр
- Сіль ¼ ч.л
- Сода ½ ч.л
- Масло вершкове 150 гр
- Яйце куряче 1 шт
- Кефір 120 мл
Начинка:
- Борошно пшеничне 120 гр
- Цукор-пісок 150 гр
- Масло вершкове 60 гр
- Цедра 1 лимона
- Яйце куряче для змащування 2 шт
Як приготувати листкове пісочне печиво:
У мисці з’єднуємо пшеничне борошно з содою, сіллю і вершковим маслом. Руками перетираємо інгредієнти в дрібну крихту.
Додаємо 1 яйце, вливаємо кефір будь-якої жирності та замішуємо м’яке тісто. Тісто скачуємо в кулю, загортаємо в поліетиленовий пакет і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
Для начинки в мисці з’єднуємо цукор, борошно і вершкове масло. Перетираємо руками в дрібну повітряну крихту. Додаємо цедру одного лимона і перемішуємо.
ЩЕ ПЕЧИВО: ❤ Як приготувати оригінальне пісочне печиво “Грибочки шампіньйони”
Тісто ділимо на 2 частини і кожну з них розкачуємо в тонкий пласт. Розкачувати потрібно тонко, до напівпрозорості.
Яйце розділяємо на білок і жовток. Білок збовтуємо виделкою і змащуємо пласт тіста білком за допомогою пензлика. 1 білок на 1 частину тіста. Начинку візуально ділимо на 2 частини. Кожен пласт тіста рівномірно посипаємо начинкою.
Згортаємо тісто в рулет досить широкими смужками.
Злегка прокочуємо рулет качалкою, щоб він став трохи щільнішим.
За допомогою фігурного ножа нарізаємо заготовку на шматочки.
Заготовки печива перекладаємо на деко, застелене пекарським папером і за допомогою пензлика змащуємо жовтком.
Поверх змащених печива проходимо виделкою по діагоналі, наносячи візерункові лінії.
Випікаємо листкове печиво в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці протягом 15 хвилин на середньому рівні духовки. Орієнтуйтеся за своєю духовкою.
ЩЕ ПЕЧИВО: ❤ Печиво у формі зайчиків з сирного тіста
Готове печиво охолоджуємо на решітці та подаємо до столу. Приємного чаювання!💙💛