Пісочний пиріг з червоною смородиною та ванільним пудингом

Швидкий і простий у приготуванні пісочний пиріг з червоною смородиною – ідеальна ідея для освіжаючого літнього десерту. Злегка кислувата смородина чудово контрастує з солодкуватим хрумким тістом і ніжною ванільною начинкою. Цей смачний пиріг виглядає як торт і приваблює своїм виглядом і ароматом свіжих фруктів. Заморожена смородина відмінно підійде для нього поза сезоном, тому ви зможете насолоджуватися його смаком цілий рік!
 Червона смородина користується популярністю у садівників. Її батьківщиною вважається Західна Європа, де почали вирощувати цю ягоду. Спочатку вона використовувалася з медичною метою. Червона смородина у випічці надає освіжаючий, трохи терпкий смак. Як тільки ягода достигає, я обов’язково готую з неї випічку та десерти за новими рецептами. А сьогодні пропоную приготувати ніжний пісочний пиріг з червоною смородиною і ванільного пудингу .Приготування тіста займе всього кілька хвилин, а все інше зробить духовка. Тому такий пиріг чудово підійде не тільки як торт на вихідні, а й на кожен день як смачне доповнення до кави та чаю. Замість смородини з успіхом можна давати полуницю, малину, суницю, чорницю або агрус.

  Країна Рецептів🍝  в Telegram

Інгредієнти:

Форма для випічки 20-21 см

Стакан 250 мл

  • червона смородина: 0,5 кг

Тісто:

  • борошно пшеничне: 2 скл
  • цукор: 0,5 склянки
  • вершкове масло: 120 гр
  • яйце: 1 шт.
  • вершки: 2 ст

Пудингова маса:

  • молоко: 600 мл
  • ванільний пудинг: 2 пак
  • цукор: 2-3 столові ложки

Як приготувати пісочний пиріг з червоною смородиною :

Всі інгредієнти для пирога повинні бути холодними. Просійте 2 склянки борошна (стакан 250 мл) у чашу блендера. Додайте цукор, нарізане невеликими шматочками холодне масло, яйце і половину вершків. Все перемішайте, поки не вийде щось схоже на крихту. Якщо структура тіста занадто туга, додайте ще вершків. Рекомендуємо вистелити форму для випічки папером для випічки. Висипати 3/4 тіста на дно форми. Злегка розрівняйте і злегка примніть ложкою. На готове тісто викласти 3/4 вимитої і чистої смородини.

Потім готуємо густий пудинг як вказано на упаковці. Вилийте гарячий пудинг на смородину і розрівняйте. Поверх пудингу викласти решту смородини. Пудинг можна замінити густим заварним кремом.

ЩЕ  ПИРІГ: ❤ Бісквітний торт з персиками в сирному кремі за 15 хвилин

Посипте все тістом, що залишилося.

Поставити в розігріту до 180 градусів духовку (полиця нижче середини) і випікати 45 – 50 хвилин, поки верх гарно не зарум’яниться.

Спечений пиріг зі смородиною залишити у формі до повного охолодження.

Солодке пісочне тісто в пирогу, запашний пудинг і кисленька смородина ніби створені одне для одного.

ЩЕ ПИРІГ: ❤ Пишний бісквітний пиріг з червоною смородиною

Смачного! ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Пісочний пиріг з червоною смородиною та ванільним пудингом
Великодня паска на рідкому тісті без замісу руками