Японія розробила трохи іншу структуру цього десерту, замінивши желатин агар, який є поширеним інгредієнтом в десертах по всій Азії. Він виготовляється з певних видів водоростей і має натуральну рослинну складову і є набагато кориснішим, порівняно з желатином. Його складова позитивно впливає як і на організм, так і на кістки та м’язи. Також замовляють морозиво, молочні коктейлі, холодну каву разом із кавовим желе, адже це так смачно. Кавове желе стало настільки популярним, що мережа кафе “Старбакс” випустила новий кавовий напій “Coffee Jelly” у Японії у 2016 році. Він піднявся на ще більший рівень завдяки тому, що кавове желе подається в унікальних формах і має неперевершений вигляд, а не подається у простих кубиках.
Запрошуємо в Країну Рецептів у Telegram
Кавове желе з кокосовим молоком
Для приготування японського десерту у вигляді кавового желе найкраще використовувати натуральну мелену каву, оскільки вона надає желе більш глибокого та насиченого смаку.
Для кавового желе:
- Вода – 500 мл + 50-70 г (для замочування желатину)
- Кава мелена – 5 ч.л. з гіркою
- Цукор/цукрозамінник – 30 г (або до смаку)
- Кардамон – 3 коробочки
- Желатин – 30 г
Для соусу:
- Кокосове молоко – 200 мл
- Цукор/цукрова пудра – 50-70 г (або до смаку)
- Форма для охолодження желе 15x11x5 см
Процес приготування
Кокосове молоко в ідеалі вибирайте із вмістом кокосового екстракту від 84% і вище, оскільки при охолодженні таке молоко густіє і набуває консистенції крему, або використовуйте кокосові вершки. Відміряйте швидкорозчинний желатин у невелику ємність, додайте 50-70 мл холодної води. Перемішайте і залиште суміш на кілька хвилин, поки ви готуєте каву, щоб желатин набух.
Відміряйте в турку мелену каву, додайте цукор, кардамон та 500 мл холодної води. Перемішайте і на невеликому вогні доведіть суміш до кипіння. Коли кава почне закипати, зніміть турку з вогню на кілька секунд, а коли кавова пінка трохи осяде – відновіть нагрівання, дозволивши каву майже скипіти ще 1-2 рази. Потім вимкніть вогонь, ще раз перемішайте каву і дозвольте настоятися 1-2 хвилини, щоб осіла кавова гуща.
ЩЕ ЖЕЛЕ: ❤ Молочний десерт з фруктами: смачний, яскравий, корисний та просто готується
Солодощі, міцність і пряність кави можна підлаштовувати під свій смак. Враховуйте тільки, що в охолодженому вигляді та у поєднанні з соусом його смак відчуватиметься слабше. Якщо у звичайному житті ви п’єте неміцну каву без цукру або підсолоджувачів – у цьому випадку зробіть виняток і приготуйте солодку та міцну каву, з гіркуватістю. На контрасті із солодким молочним соусом вона дуже апетитно заграє.
Процідіть каву в сотейник чи невелику каструлю. Ще раз закип’ятіть каву та вимкніть нагрівання. Додайте до гарячої кави підготовлений желатин і перемішайте до повного розчинення. Перелийте каву у форму або невелику ємність. Охолодіть до кімнатної температури, а потім помістіть у холодильник ще на 2-3 години, або поки кавовий желе повністю не застигне. Також помістіть у холодильник кокосове молоко, щоб воно охолоне і загустіло.
Охолоджене желе наріжте невеликими кубиками або шматочками розміром на один укус. Для подачі розподіліть шматочки кавового желе за порційними формами або келихами. Приготуйте соус. У охолоджене кокосове молоко додайте цукор/цукрову пудру до смаку. Перемішайте до розчинення. Влийте солодкий молочний соус, що вийшов, в келихи з кавовим желе, в такій кількості, щоб соус ледве покривав верхній шар желе. Якщо волієте, щоб соусу було більше, заздалегідь приготуйте більше солодкого молока, подайте до столу в окремій ємності і підливайте при необхідності.
Кавове желе з вершками на агарі агарі
Інгредієнти .
- Кава – 800 мл
- Агар-агар – 2 пакетики (кількість звіряйте з інструкцією на упаковці)
- Цукор – 4 ст.л
Соус
- Вершки 35% – 1/2 склянки
- Згущене молоко – 1/4 склянки
Як приготувати кавове желе :
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Домашні апельсинові мармеладні рулетики. Змішали сік із цукром і все готово
Кавове желе з молоком на желатині
Інгредієнти .
- вода – 400 мл
- молоко 4% – 200 мл
- желатин – 2 ч. л.
- цукор-рафінад – 2 шматки
- кави чорна – 56 г