Щоб приготувати моркву по-корейськи в домашніх умовах можна використовувати як готовий мелений коріандр, так і коріандр в зернах . Але зерна доведеться трохи подрібнити у ступці. Зате при використанні зерен морква по-корейськи буде набагато смачнішою та ароматнішою, вона буде максимально наближена до тієї, що їдять самі корейці.
Морква по-корейськи, приготовлена в домашніх умовах, це один із найбюджетніших рецептів зі всіх мені відомих. Основою страви, природно, є морква. Окрім неї у приготуванні корейської моркви використовується соняшникова олія, цибуля, часник, сіль, саха, оцет, гострий перець та родзинка всього рецепту – коріандр. Саме коріандр дає той відомий смак, який властивий моркві корейською. Без коріандру вже буде зовсім інша страва.
Дуже цікаво, що моркву по-корейськи можна їсти як салат, закуску або самостійну страву, а можна використовувати для більш складних страв. Наприклад, салатів. У мене на сайті вже є один такий салат із корейською морквою, це салат Буніто, один із моїх улюбленців. Пропоную спробувати приготувати подвійну порцію моркви корейською, щоб вистачило і так поїсти, і на салат залишилося.
Інгредієнти:
- Морква – 2.5 кг;
- Часник – 1 головка;
- Гострий зелений перець – 1 шт.;
- Сіль (велика) – 2 ст. л.;
- Коріандр – 1 ст.л.
- Спеції: паприка, чорний перець, пучок петрушки, лавровий лист;
- Рослинна олія;
- Оцтова есенція (70%) – по 1 ч. л. на кожну банку.
Як приготувати моркву по-корейськи :
Натріть моркву на терці для корейської моркви. Можна просто порізати ножем тонкою соломкою. Додати всі спеції, сіль, натертий часник, а також порізаний на тонкі кільця гострий перець. Перемішати.
Перекласти моркву із соком у банки 700 мл. Кожну банку заправити олією.
Додати по 1 ч. л. оцтової есенції у банку. Прикрити кришками.
Поставити у воду по плічка на рушник, після закипання води стерилізувати 15 хвилин.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Баклажани з перцем, грибами та морквою по-корейськи
Закрутити кришки. Готова морква дуже смачна, соковита та пряна – спробуйте приготувати!