Домашня шинка з рульки: виходить недорого але дуже смачно

Ароматна, ніжна та дуже смачна шинка з рульки стане прикрасою вашого столу як у будні, так і у свята. Домашня шинка - чудова закуска, краще за будь-яку ковбасу! Якість сучасних ковбас залишає бажати кращого. Пропоную приготувати вам домашню версію натуральної шинки, яка за смаковими якостями перевершує промислові аналоги та готується з натуральної сировини. Спробуйте!

Приготовлена ​​по-домашньому шинка з рульки стане гордістю та прикрасою вашого святкового столу. Таку шинку можна не тільки подавати на свято, але й використовувати як нарізку для бутербродів.  Цей рецепт приготування шинки зі свинячої рульки дозволить вам отримати готову шинку приблизно через 3-4 дні. Спочатку шинку треба засолити , а вже потім варити зі спеціями.

Інгредієнти:

  • Рулька свиняча 1300 гр
  • Сіль 20 гр
  • кріп 5 гр
  • Паприка 1.5 чайн.л
  • Мускатний горіх 1 чайн.л
  • Сушені помідори 1 гр
  • Часник 5 зубч.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець горошком 10 шт.
  • Кмин 1 чайн. л
  • Запашний перець 4 шт.
  • Перець чорний мелений 1 чайн. л

Як готується шинка з рульки:

Рульку промити, злегка пошкребти ножем при необхідності. Зробити поздовжній надріз, намацати кістку та виділити її гострим ножем. Кістку відкласти для приготування перших страв.

М’ясний шматок розгорнути у пласт. Посолити, поперчити, додати нітритну сіль за бажанням. Натерти м’ясо. Всипати паприку, мускатний горіх, подрібнені сухі помідори. Розподілити спеції на поверхні. Часник очистити, пропустити через прес або натерти на дрібній тертці. Викласти на м’ясо. Посипати нарізаним кропом.

ЩЕ РЕЦЕПТИК: ❤ Домашня буженина зі свинини та яловичини

Згорнути рульку в рулет і зафіксувати ниткою, намагаючись надати округлу форму. Натерти заготовку ззовні сіллю.

Спеції, що залишилися, роздавити у ступці. Лавровий лист зламати на частини. На дощечку розстелити харчову плівку, висипати спеції. Викласти рулет на спеції.

Щільно, кілька шарів загорнути майбутню шинку. Залишіть її в холодильнику на 3 дні, якщо ви використовуєте нітритну сіль. У випадку зі звичайним посолом – 24 години. Викласти заготовку у простору каструлю, залити водою та варити 3 години на мінімальному вогні.


Перекласти шинку в друшляк і облити її крижаною водою. Не розмотуючи, охолодити рульку в холодильнику протягом 3 годин.

Видалити плівку та нитку.

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Домашня українська ковбаса із свинини на пиві: натуральна і дуже смачна

Нарізати шинку гострим ножем на шматочки.

Дуже смачна та петитна м’ясна закуска з рульки, тепер буде у вас частим гостем на сімейному застіллі.

Готуйте на здоров’я. Світ Рецептів бажає вам смачного! ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Домашня шинка з рульки: виходить недорого але дуже смачно
Картопляні кнедлики – смачні, як вареники, але мороки набагато менше