Смажені українські пампухи з маком – пісний рецепт без яєць

Конкуренти європейським пончикам та американським донатсам становлять і наші рідні українські пампухи з маком. Солодкі, з маковою начинкою, обсмажені в олії та присипані цукровою пудрою - перед такими ласощами не встоять ні дорослі, ні діти. Цей рецепт пісний, так що їх можна готувати під час посту.

Сьогодні я розповім, як приготувати українські пампухи з маком.  Страва досить калорійна, але дуже апетитна, тож інколи таку смакоту можна собі дозволити. Цю привітну сімейну страву ми часто готуємо всі разом, із рідними. Ліпити пончики з маковою начинкою – одне задоволення. Такі ароматні ласощі ідеально доповнять сімейне чаювання. А ще їх можна приготувати як у солоному варіанті та подавати до супів і борщу. Виходить смакота!

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

Тісто:

  • 2 ст.л. рос. олії
  • 1/2 склянки цукру
  • 30 г дріжджів
  • щіпка солі
  • 800 г приблизно борошна
  • 450 мл води
  • 30 мл горілки
  • 0.5ч.л куркуми

Начинка:

  • 1 пакет ванільного цукру
  • 1,5 склянка маку
  • Цукрова пудра для посипання за бажанням
  • 800 мл рослинної олії для смаження
  • 0,5 склянки цукру

Як приготувати українські пампухи з маком:

Замісити тісто. У великому посуді розчинити у воді дріжджі, сіль, 2ст.л. цукру. Змішати з півсклянки борошна і залишити на 15 хв. На тісті утворилася пінка.

Тепер додаємо решту цукру, олію, горілку. Поступово просіяти борошно. Спочатку замішуємо ложкою. Коли місити ложкою стане важко, продовжити руками або  в комбайні.

На цьому етапі в мене, як бачимо, тісто досить ще рідке. Тому просію ще трохи борошна. Щоб тістечко було жовтеньке, додамо трішки куркуми,- пів чайної ложки. Добре вимісити ще хвилин 5. Тісто ще липне до рук і поверхні.

ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Закручені пончики по-корейські Kkwabaegi з цукром та корицею

Саме таким воно й має бути, тоді пампухи не будуть забитими. Змастити посуд олією, покласти сюди тісто і залишити на 1,5 години.

Приготуємо начинку. Мак висипати в каструльку і залити окропом. Покласти на вогонь і проварити 1-2 хв. Процідити. Ще гарячий мак відправляю в макітру і добре його розтираю. Далі додати цукор, ванільний цукор і перемішати.

Тісто чудово виросло. Воно дуже м’яке. Прим’яти тісто і розділити на дві частини, одну меншу, а іншу більшу. Розкачати спочатку меншу частину в пласт, товщиною 5-8мм. Відзначити кружки за допомогою склянки

Всередину кожного кола кладу по 1 ч.л. начинки. Зверху викласти розкатану другу більшу частину тіста. Вирізати за допомогою склянки пончики так, щоб кульки з маком були в центрі.

Прибрати залишки тіста, які підмішати і залишити на 15 хв. відпочити під рушником. Далі все повторити. Пончики прикрити рушником, поки розігріватиметься олія.

Рослинну олію я перевіряю на температуру, кидаючи шматочки тіста. Коли вони підсмажаться, тоді відправляю смажитися пончики. Вогонь має бути середній або трохи менший. Обсмажити з двох боків.

Викласти на серветки, щоб ввібрали зайвий жир.

Охолоджую пампушки і посипаю цукровою пудрою.

Пончики пухкенькі, як пух!

ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Пишні швидкі пончики на кефірі без дріжджів

А тепер час готувати чай і кликати всіх до столу. Всім смачного ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Смажені українські пампухи з маком – пісний рецепт без яєць
Бісквітний ананасово-банановий пляцок “Гавана”