Українські пампухи з маком смажать та полюбляють, напевне, усі. Між іншим, по цьому рецепту можна готувати пампухи не тільки з солодкою начинкою, а і з солоною. Це може бути сирна начинка з часником та кропом, м’ясна, грибна або горохова. Такі пампушки щедро поливають часником або шкварками.
Інгредієнти:
- Молоко тепле – 250 г
- Дріжджі сухі – 7 г (20 г свіжих)
- Цукор – 2 ст. л
- Борошно – 400-450 г
- Яйце – 1 шт.
- Ванільний цукор -1 ч. л.
- Олія – 1.5 ч. л.
- Макова начинка – 300 г
Як приготувати пампухи з маком:
Змішуємо у мисці тепле молоко з дріжджами, 1 ст. л. цукру і 4 ст. л. борошна із загальної кількості. Добре перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо на 10-15 хвилин.
Додаємо яйце, олію, цукор, ванільний цукор, перемішуємо. Поступово підсипаємо борошно та замішуємо тісто. Перекладаємо тісто у миску і накриваємо харчовою плівкою та залишаємо на 60 хвилин.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Солодкі, пухкі апельсинові кренделі : чудовий десерт без випікання у духовці
Тісто розкачуємо у пласт товщиною 1 см., нарізаємо кружечки та викладаємо макову начинку. Формуємо пампухи, щільно защіпаючи тісто. Викладаємо на дошку застелену плівкою, накриваємо ще харчовою плівкою та залишаємо на 20-30 хвилин.
Розігріваємо велику кількість олії в каструлі, викладаємо швом донизу і обсмажуємо до золотистості з обох сторін.
Перекладіть пампушки на паперовий рушник, щоб забрати зайву олію після смаження, дайте ледь охолонути.
ЩЕ РЕЦЕПТ: ❤ Пишні швидкі пончики на кефірі без дріжджів
Посипаємо пончики цукровою пудрою. Ось така краса з насиченою маковою начинкою у нас вийшла! Всім смачного! ❤
- Це бета-функціональність.
Вона може працювати некоректно.
Вимкніть її в налаштуваннях, якщо вона вам не подобається.">Бета
Бета-функція