Чудові мариновані помідори в овочевому соусі на зиму: з банки з’їдається все, навіть маринад

Пропоную скуштувати смачні мариновані помідори в овочевому соусі. Коли до мене потрапив цей рецепт, довго сумнівалася – а чи вийде, а раптом зірве. Але коли зважилася, то результат перевершив усі очікування. Усі, хто куштував, обов'язково вимагав рецепт. Зимою відкриєте баночку, то з’їсте не тільки помідори, а й ароматний розсіл вип'єте до краплі. Хто готував, підтвердить – це шикарна заготовочка.

З цими помідорами я “змінила” своєму, роками перевіреному рецепту, вже років 5 закочую тільки такі мариновані помідори в овочевому соусі. На роботі відзначали якесь свято і співробітниця принесла банку таких помідорів, то ми вчотирьох їх з’їли! Було дуже смачно! Звичайно, я взяла рецепт і тепер ділюся з вами. Проблем ніколи не виникало, всі банки стоять чудово.

Помідори для маринування вибирайте дрібні та щільні. Підійдуть будь-якого кольору: червоні, рожеві, оранжеві чи жовті. Для овочевої заливки потрібен солодкий перець і морква середнього розміру (близько 100 г кожен овоч в очищеному вигляді). Зелень можна додавати за смаком або обійтись без неї. Тільки часнику не шкодуйте – він дуже товаришує з томатами.

Країна Рецептів🍝  у Telegram

Інгредієнти:

 на вихід 3л.:

  • Помідори – 1,5 кг.
  • Солодкий перець – 100 г.
  • Морква – 100 г.
  • Часник – 50 г.

У кожну банку об’ємом 1 л.

  • Чорний перець горошком – 5 шт.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Оцет 9% трохи менше – 1 ст.л.

Маринад:

  • Вода – 1,5 л.
  • Сіль – 30 г.
  • Цукор – 110 г.

Як готувати мариновані помідори в овочевому соусі:

У сухі чисті банки закладаємо лавровий лист, гвоздику та запашний перець. Біля плодоніжки проколюємо помідори за допомогою звичайної зубочистки та щільно укладаємо у банки. Заливаємо помідори кип’ятком, прикриваємо кришками і залишаємо на 20 хвилин.

У чашу блендера відправляємо солодкий перець, часник, моркву та перемелюємо у кашу.

ЩЕ ПОМІДОРКИ: ❤ Мариновані помідори з базиліком та перцем на зиму: такі смачні що і маринаду не лишається

Для любителів гостріше, можна додати гострий перець.

Отриману масу відразу перекладаємо в каструлю і через 20 хвилин зливаємо воду з банок в каструлю з овочами.

Всипаємо цукор, сіль, ставимо на вогонь, варимо з моменту закипання рівно 3 хвилини та знімаємо з вогню.

У кожну баночку спочатку вливаємо 9% оцет, а потім заливаємо догори гарячим розсолом з овочевою сумішшю.

Щільно закручуємо банки кришками, перевертаємо і залишаємо так до повного остигання. Укутувати банки не треба.

Зберігаються такі помідори тільки в прохолодному місці – це, мабуть, їх єдиний недолік! Осінню банки можна зберігати і на балконі. Друзі, словами неможливо передати, які ж смачні виходять помідори! І розсіл теж шалений, ні краплі ніколи не залишається!

ЩЕ РЕЦЕПТИК: ❤ Помідори у власному соку на зиму без стерилізації

Якщо у вас є місце для зберігання, обов’язково зробіть, це дуже смачно! ❤

Оцініть статтю
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Світ рецептів
Чудові мариновані помідори в овочевому соусі на зиму: з банки з’їдається все, навіть маринад
Круглий торт-суфле з вишнею “Монастирська хата” – ламаємо стереотипи та готуємо по-новому