З цими помідорами я “змінила” своєму, роками перевіреному рецепту, вже років 5 закочую тільки такі мариновані помідори в овочевому соусі. На роботі відзначали якесь свято і співробітниця принесла банку таких помідорів, то ми вчотирьох їх з’їли! Було дуже смачно! Звичайно, я взяла рецепт і тепер ділюся з вами. Проблем ніколи не виникало, всі банки стоять чудово.
Помідори для маринування вибирайте дрібні та щільні. Підійдуть будь-якого кольору: червоні, рожеві, оранжеві чи жовті. Для овочевої заливки потрібен солодкий перець і морква середнього розміру (близько 100 г кожен овоч в очищеному вигляді). Зелень можна додавати за смаком або обійтись без неї. Тільки часнику не шкодуйте – він дуже товаришує з томатами.
Країна Рецептів у Telegram
Інгредієнти:
на вихід 3л.:
- Помідори – 1,5 кг.
- Солодкий перець – 100 г.
- Морква – 100 г.
- Часник – 50 г.
У кожну банку об’ємом 1 л.
- Чорний перець горошком – 5 шт.
- Гвоздика – 2 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Оцет 9% трохи менше – 1 ст.л.
Маринад:
- Вода – 1,5 л.
- Сіль – 30 г.
- Цукор – 110 г.
Як готувати мариновані помідори в овочевому соусі:
У сухі чисті банки закладаємо лавровий лист, гвоздику та запашний перець. Біля плодоніжки проколюємо помідори за допомогою звичайної зубочистки та щільно укладаємо у банки. Заливаємо помідори кип’ятком, прикриваємо кришками і залишаємо на 20 хвилин.
У чашу блендера відправляємо солодкий перець, часник, моркву та перемелюємо у кашу.
ЩЕ ПОМІДОРКИ: ❤ Мариновані помідори з базиліком та перцем на зиму: такі смачні що і маринаду не лишається
Для любителів гостріше, можна додати гострий перець.
Отриману масу відразу перекладаємо в каструлю і через 20 хвилин зливаємо воду з банок в каструлю з овочами.
Всипаємо цукор, сіль, ставимо на вогонь, варимо з моменту закипання рівно 3 хвилини та знімаємо з вогню.
У кожну баночку спочатку вливаємо 9% оцет, а потім заливаємо догори гарячим розсолом з овочевою сумішшю.
Щільно закручуємо банки кришками, перевертаємо і залишаємо так до повного остигання. Укутувати банки не треба.
Зберігаються такі помідори тільки в прохолодному місці – це, мабуть, їх єдиний недолік! Осінню банки можна зберігати і на балконі. Друзі, словами неможливо передати, які ж смачні виходять помідори! І розсіл теж шалений, ні краплі ніколи не залишається!
ЩЕ РЕЦЕПТИК: ❤ Помідори у власному соку на зиму без стерилізації
Якщо у вас є місце для зберігання, обов’язково зробіть, це дуже смачно! ❤