Апетитна та соковита начинка, хрумке тісто – це турецька самса ! Якщо вам ще не траплявся рецепт турецької самси і вам не доводилося її готувати, потрібно терміново це виправити. Неймовірно соковита начинка в хрусткому тісті … що може бути смачніше?
Підпишись на Країна Рецептів в Telegram
Інгредієнти:
Тісто:
- Борошно 500 – 550 г
- Сіль 1 ч.л
- Розпушувач 1 ч.л
- Вершкове масло 200 г
- Сметана 200 г
- Яйце 1 шт
Начинка:
- М’ясо 400 г
- Цибуля ріпчаста 3 шт
- Сіль, перець, зіра, коріандр до смаку
- Рослинна олія 1 ст.л
Додатково:
- Сир 100 г
- Листя салата
- Помідори
Як готується турецька самса:
У просіяне борошно, висипаємо сіль і розпушувач, перемішуємо. Додаємо холодну вершкове масло, розтираємо рукою в крихту. Далі, додаємо сметану та яйце.
.
Замішуємо тісто, прибираємо в холодильник на 15 хвилин.
Підготуємо начинку: м’ясо і цибулю нарізаємо дрібними кубиками, додаємо сіль, спеції та масло, добре перемішуємо.
ЩЕ ПИРІЖЕЧКИ: ❤ Турецьке листкове тісто смачніше дріжджового! Просто зануріть його у вершкове або рослинне масло
Тісто ділимо на 14 частин, скачаємо кульки.
Кожну кульку розкачуємо в коло, викладаємо листя салату.
Далі кладемо начинку і зверху натертий сир.
Потім кладемо часточки помідора. Загортаємо самсу, залишаючи середину відкритою.
Змащуємо яйцем, посипаємо кунжутом та чорним кмином.
Випікаємо у розігрітій духовці до t 180. 35 – хвилин
Виймаємо з духовки, кладемо тертий сир, відправляємо в духовку ще на 3 хвилини.
ЩЕ СМАЧНЕНЬКЕ: ❤ Турецькі пиріжки Гюль бьорек (Gül böreği) з найтоншого тіста з сиром
Самса виходить соковитою та смачною. Всім смачної самси та скорої Перемоги ❤